ale raczej bym się na to nie skusił
a wiecie może ile kosztuje około założenie instalacji gazowej do cj0 1.3 75km?
(jednak poza złombolowcami nikt tak raczej nie używa)
Galping napisał(a):Co do homologacji jest pewna ciekawostka iż na pierwszą butlę obowiązkowo trzeba mieć homologację, natomiast na drugą(podłączoną w jednej instalacji)

dzięki wszystkim za odpowiedzi
a jeszcze jedno, gdzie należy się udać i z czym aby wbić gaz w dowód?Gregg napisał(a):...i tu Cię zmartwię - na każdą butlę musisz mieć homologację (poświadczenie badania z wbitym numerem fabrycznym) i nieważne czy butla jest nowa czy stara - musi być. Możesz wykonać powtórne dopuszczenie starej butli, ale trochę z tym zachodu i kosztów, więc lepiej kupić nową.
Inaczej ma się kwestia samej instalacji LPG...jeśli jest wbita w dowodzie, to przy jakiejkolwiek kontroli technicznej wystarczy homologacja na butlę, ale jeśli w dowodzie nie ma wpisu o LPG, to już niestety musisz mieć komplet dokumentów - homologacja na butlę (poświadczenie badania zbiornika) i papier od gazownika o wykonanym montażu kpl instalacji LPG.
Tak więc jak już tomchuck wcześniej pisał - kupić używaną instalację do której i tak prędzej czy później trzeba będzie dokupić nową listwę wtryskową, parownik i butlę może być droższe niż montaż całkowicie nowej instalacji

fukilas napisał(a):Zdecydowałem, ze w wakacje zakładam gaz, oczywiście nowydzięki wszystkim za odpowiedzi
a jeszcze jedno, gdzie należy się udać i z czym aby wbić gaz w dowód?

a powiedzcie mi jak to jest z przeglądem, jeśli stacja diagnostyczna na której robię przegląd zawsze, może tez sprawdzić LPG to jeśli przegląd auta muszę zrobić w sierpniu a np w lipcu założę instalacje to za rok mogę np w lipcu już zrobić przegląd auta razem z ga3’?

wsYstko wiem
umówiłem się na poniedziałek na założenie LPG
ale zapomniałem spytać czy można schować wlew gazu pod klapka, obok wlewu na benzynę, bo podobno nie w każdym aucie się da, wiesz coś o tym czy w CJ0 się da?
Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości