Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Dyskusje motoryzacyjne ‹ Dyskusje ogólne
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

colt 2006 1.3

Ogólne rozmowy związane z motoryzacją.
Odpowiedz

colt 2006 1.3

Postprzez Wifi » 10 sie 2018, o 19:33

Witam kupiłem zonie colta 2 dni temu i mam 2 pytania żeby nie zakładać każdy nowy watek w innym dziale ;)

gdzie można zaleźć kod lakieru bo chce na zaprawki małe, colt jest czarny ale nie wiem jaki kod :)

w necie czytałem ze w colcie jak temp silnika jest zimna to ikonka powinna na niebiesko świecic, u mnie tego nie ma jest tylko czerwona która za chwili gaśnie, mogło być ze żarówka się spaliła czy po prostu losowo miały ??

z góry dzieki za odp ;)
Wifi

Dostał piw: 0
Województwo: Dolnośląskie

colt 2006 1.3

Postprzez Usucki » 11 sie 2018, o 17:33

Hejka. Witam nowego Coltmaniaka. Nie jestem pewny, ale na pewno kolor lakieru znajdziesz prawdopodobnie w:
-na masce, a raczej pod nia
-albo gdzies przy przegrodzie

PS szczerze to u siebie jeszcze nie sprawdzilem xd.

Jednak mozesz tez sprawdzic kolor lakieru po VIN: http://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi - znalazlem gdzies na forum.
Co do niebieskiego symbolu o niskiej temperaurze silnika, to moge tylko powierdzic, ze tak powinno byc, z uwagi na to ze nie ma zegaru wskazujacego temperature silnika

EDITED:
Wiesz co? Po fakcie, uswiadomilem sobie ze w cale nie musi Ci pokazywac niebieskiego symbolu niskiej temperaury, bo przeciez jest cieplo xd. Auto na sloneczku juz tym bardziej sie nagrzeje :). Druga rzecz, piszesz ze na chwile zaswieci sie czerwona ikonka. Czy przy uruchamianiu silnika nie pala sie wszystkie naraz na desce rozdzielczej? :D
Każdy jest orginalny na swój sposób ;)
Usucki
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 61
Auto: Colt VI 1.3
Województwo: Śląskie

colt 2006 1.3

Postprzez Wifi » 12 sie 2018, o 10:57

no znaczy przy zapaleniu silnika jest tylko kontrolka :D nie ze się grzeje auto:D
Wifi

Dostał piw: 0
Województwo: Dolnośląskie

colt 2006 1.3

Postprzez Atomowsky » 1 paź 2018, o 20:48

Naklejka pod drzwiami pasazera, dokladniej pod uchem zamkniecia drzwi int kod wnetrza ext kod lakieru.
W CZT 2005 nie ma czegos takiego jak wskazanie zimnoty chłodziwa. Z drugiej strony zdarza się i 105*C a czerwona tez sie nie swieci.
Atomowsky
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 87
Województwo: Śląskie

Odpowiedz

Powrót do Dyskusje ogólne

Powrót do Strona główna forum