Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ Pytania ogólne - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[OGÓLNIE] Osłona przegubu PP

Masz pytanie, które może dotyczyć każdego z modeli i nie wiesz gdzie je zamieścić?
Skorzystaj z tego działu!
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[OGÓLNIE] Osłona przegubu PP

Postprzez Edgur » 23 kwi 2013, o 13:24

Witam

Niedawno wróciłem z przeglądu wiosennego i dowiedziałem się ze mam do wymiany osłonę przegubu z przodu przy prawym kole.
Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana takiej osłony ? Mechanik strzelił mi 200-250 zl za robociznę i sądzę, że to trochę sporo, a nie znam się na cenach takich napraw wiec wole spytać ?
Edgur

Dostał piw: 0
Województwo: Śląskie

Osłona przegubu PP

Postprzez dominikks » 23 kwi 2013, o 13:33

Taka osłona to koszt do 50zł i sam możesz sobie to wymienić, jeżeli nie to daj do znajomego to za ,,4 Pak" piwa ci to zrobi..
Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka
W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka
dominikks

Dostał piw: 4
Auto: Fiat Stilo
Województwo: Podkarpackie

Osłona przegubu PP

Postprzez Schizo » 23 kwi 2013, o 15:53

Jak za to bierze taką kasę to bałbym się, ile zaśpiewałby za wymianę rozrządu :D
TANIE gry: KLIKNIJ TUTAJ

Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

NIE UDZIELAM POMOCY NA PRIVIE.
Schizo
Administrator
Administrator

Dostał piw: 495
Auto: CZT/Grandis/Outlander 2
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Osłona przegubu PP

Postprzez Edgur » 23 kwi 2013, o 17:10

Byłem u drugiego mechanika i chce za to 80 zł wiec, chyba wiadomo gdzie dam do roboty, a jest jednak z tym trochę dłubania :)
Edgur

Dostał piw: 0
Województwo: Śląskie

Osłona przegubu PP

Postprzez dominikks » 24 kwi 2013, o 11:17

Nikt nie obiecywał że bedzie łatwo :P
Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka
W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka
dominikks

Dostał piw: 4
Auto: Fiat Stilo
Województwo: Podkarpackie

Osłona przegubu PP

Postprzez maniac » 24 kwi 2013, o 12:14

Jest sprzęt to zakłądania osłon przegubów. ;) Trzeba zdjąć piastę, a potem się gumę rozciąga na takim jakby 5 rogu. Dałem za to kiedyś 50 zł. ;)
maniac
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 12
Województwo: Mazowieckie

Odpowiedz

Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum