dalej pompuje 0.4-0.3b.(według zegara i Torque) 
GREGORY napisał(a):Zmieniłem na tak jak było. Nie powróciło to stanu z przed wymianydalej pompuje 0.4-0.3b.(według zegara i Torque)
4g15T nie ma map sensora. Ciśnienie jest obliczane na podstawie przepływu przez MAF, dlatego jak masz walnientą przepływkę, to może pokazywać głupoty.

dzięki cztlbn za tą odpowiedź GREGORY napisał(a):
a gruszka nie działa na ciśnienie ?

Dziękuje za pomoc, będę dawał znać w tym temacie Swoją drogą, nie grzebałeś nic przy przepływce ? Bo jeśli tak, to wypadało by sprawdzić doładowanie urządzeniem zewnętrznym, jakoś nie chce mi się wierzyć w 0.3-0.4b bo to by w ogóle nie jechało, a napisałeś że masz lepsze odczucia

Okazało się że w tej co uciąłem jest zwężka
Włożyłem zwężkę w nowy przewód i rakieta

Już chciałem Ci odpisywac, że możliwe, że zwężki jakiejś nie wsadziłeś, ale obstawiałem właśnie jakąś zwężkę przed elektrozaworkiem a nie samą gruchą 

i ciesze się z jazdy. Podsumowując chyba jednak przekrój ma znaczenie. Gdyby układ miał większą objętość, ciśnienie wolniej by narastało co skutkowało by opóźnieniem reakcji sztangi. Dobrze rozumuje ?Powrót do Seria CZ, Z oraz nowsze - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości