Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CJ0] Poliuretany

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Zielu » 15 sty 2018, o 19:29

Witajcie
Chciałem do mojej cj założyć cały zawias z poliuretanu, na stronie Olkusza mają jedynie taki zestaw do CAO
https://poliuretany.olkusz.pl/pl/mitsub ... zenia.html
Czy on podejdzie do cj ? Ewentualnie jakiś namiar na cały kpl do cj ?
Zielu

Dostał piw: 23
Auto: CJ4A
Województwo: Łódzkie

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Patryk Cj0 » 15 sty 2018, o 20:00

Na przód podejdzie tył podobno nie
Patryk Cj0
Moderator regionu
Moderator regionu

Dostał piw: 177
Auto: Colt cjo 4g93 i Volvo S60 2.0t
Województwo: Pomorskie
  • Strona WWW

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Zielu » 15 sty 2018, o 20:30

Tak też sądziłem ze przód bd dobry, ale co do tyłu miałem obiekcje... Ewentualnie gdzie można dorwać tył do cj w poli ?
Zielu

[CJ0] Poliuretany

Postprzez maćku » 15 sty 2018, o 23:20

Podaj im wymiary albo wyślij im na wzór i Ci zrobią, jak powołasz się na mnie ,że Ci ich polecałem,że auto do motosportu to z 10% -20% jeszcze da się ugrać.
maćku

Dostał piw: 2

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Zielu » 15 sty 2018, o 23:40

Oooo, super dziękuje ci bardzo :D Czyli mam powiedzieć przy zamawianiu ze jestem od ?
Zielu

[CJ0] Poliuretany

Postprzez maćku » 16 sty 2018, o 18:10

masz na pw
maćku

Dostał piw: 2

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Zielu » 20 sty 2018, o 10:21

Napisałem do oklusza, mogą zrobić zestaw na tył do cj, muszę skompletować wszystkie tuleje i im wysłać wymiary lub oryginały. Zna ktoś numery tych zaznaczonych na czerwono na zdjęciu ?
Obrazek
Zielu

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Alkanick » 21 sty 2018, o 15:47

Mam u siebie Poli w CA0 na przedzie i tyle i już gdzieś to pisałem.
Jeżeli auto ma służyć do jazdy normalnej po cywilnych drogach na przód jak najbardziej ale tył to gra nie warta świeczki bo w warunkach własnoręcznej roboty w garażu namęczysz się przy składaniu a na warsztacie będą się męczyć pół dnia żeby ustawić odpowiednio geometrię kół. Po za tym pieniądze, wydasz a efekty nawet nie odczujesz jest odczuwalnie twardziej ale do zwykłej jazdy tak średnio to jest potrzebne chyba że w jakiś KJS-ach czy innych rajdach.

Do zwykłej jazdy NIE polecam Poli na tył Colta ale to tylko moje zdanie i tak zrobisz jak będziesz uważał, ja bym drugi raz nie wsadzał.
Obrazek Obrazek
Alkanick
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 149
Auto: WRX Hawk Wagon/Colt CA5A
Województwo: Śląskie

[CJ0] Poliuretany

Postprzez Zielu » 22 sty 2018, o 19:23

Wiesz szykuje wszystko pod swapa i myślałem ze to całkiem dobry pomysł żeby całość w poli zrobić, ale czasem warto się posłuchać ludzi :)
Tył po prostu cały wymienię ale na zwykłe gumy a przód sypnę w poli, jak bd mi żle to mogę tył zrobić za jakiś czas ( zwłaszcza że dużo zachodu żeby oni go zrobili) Przód w CA i CJ jest taki sam ,bo tak to sobie już zamówię :D
Zielu

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum