Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy tech ‹ Tuning ‹ Tuning mechaniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Lekie felgi z opona 195/45 ? + twarda zawiecha

Rozmowy na temat tuningu mechanicznego.
Odpowiedz

Postprzez dzinxer » 11 sty 2018, o 01:12

Witam, chcialbym autem torche po torze sie poscigac a z racji dobrej kondycji silnika i skrzyni przyszedl mi pomysl modyfikacji colta.
Obecnie mam wydaje mi sie po poprzednich oryginalnych 14" strasznie ciezkie felgi 15" takie https://imged.pl/alusy-alufelgi-15-mits ... 39796.html (z oponami wielosezonowymi). Czy ktos z was kojarzy moze jakies modele lekkich felgi 15" a tych samych odpowiednich parametrach. Chcialbym wrzucic na nie opony... myslalem o 195/45 R15.

Druga sprawa czy istnieje jakis komplet zawieszenia do CJ0 sportowego rozchodzi mi sie o obnizenie auta o 40mm i utwardzenie go. Z tego co widze jest TA Technix za ~2000zl i jakis KAW Sportfahrwerk z ebay.de. W tym momencie mam sprezyny obnizajace APEX 30mm progeresywne z amortyzatorami KYB gazowymi od 150tys.km. i jest juz za miekko a same amorki maja skutecznosc ~55%. Moze prezyny H&R + jakies sportowe amortyzatory o ile takie istnieja.

W sumie auto ma 350tys.km na liczniku ale dalej sprawuje sie dobrze jesli bym znalazl rozwiaznie na felgi z oponami i zawieszeniem mysle ze moglbym wymienic bebny na haulce tarczowe co wy na to ? Apropo auta to mam dodana rozporke kielichow w tym momencie i troche zmieniony wydech lekko wieksza srednica kat. metalowy i brak srodkowego tlumika. Wiem ze do Colta jest mniej czesci niz do Hondy ale moze z wasza pomoca uda mi sie cos ugrac na tym aucie. Czy lepiej sobie darowac i kupic inna lekka baze do modzenia to tor np. Honde Del Sol ?
dzinxer

Dostał piw: 0
Województwo: Lubuskie

Postprzez piszczu08 » 14 sty 2018, o 21:55

Lekkich felg jest dużo zależy ile chcesz wydać :) ja polecam ATS DTC lub Buddy Club P1 chyba najładniejsze z lekkich felg.
piszczu08

Dostał piw: 9
Województwo: Małopolskie

Postprzez dzinxer » 17 sty 2018, o 01:50

Niewatpliwie to fajne felgi sa ale czy jest cos moze co ma fabryczny otwor centrujacy czy wszytko przez pierscienie procz oryginalnych felg jest ?
dzinxer

Dostał piw: 0
Województwo: Lubuskie

Odpowiedz

Powrót do Tuning mechaniczny

Powrót do Strona główna forum