Witam wszystkich w swoim pierwszym poście tutaj. Jestem tutaj nowy, dziś byłem oglądać Colta z 2000 roku (stąd pytajnik w tytule) i postanowiłem go wziąć jako swoje pierwsze autko. Przede mną jeszcze rejestracja (przyjechał z Niemiec) i załatwianie papierów, jednak mam w szufladzie Raspberry Pi 2, które się leży i kurzy.
Chciałbym wykorzystać te sprytne urządzonko i sparować ze złączem OBD2. W planach mam zamontowanie wyświetlacza ze starego tabletu oraz kamerę cofania (Raspberry Pi nightvision camera module). Pomysł jest taki, że Malinka na bieżąco pokazuje dane z OBD2, ale po wrzuceniu wstecznego przełącza się na widok z kamery.
Proszę wybaczyć pytania laika, dopiero zaczynam przygodę z samochodami, czy jest to w ogóle wykonalne? Na jakie problemy mogę się natknąć w trakcie? Coś słyszałem, że tutaj nie jest zamontowane złącze zgodne z obowiązującymi standardami? Może ktoś już próbował wcześniej i mógłby udzielić pomocnych wskazówek?
ps. jeśli umieściłem w złym dziale - proszę o przeniesienie. Dopiero zapoznaję się z działami na forum.

z kamerką wstecznego prosta sprawa bo podłączasz sie pod czujnik wstecznego biegu w skrzyni i gra gitara, gorzej właśnie z programem do ecu, na Windowsa używamy EvoScana