Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Dyskusje motoryzacyjne ‹ Crash
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Kolizja

Czyli forumowy wypadek-przypadek!
W tym dziale można umieszczać zdjęcia naszych sytuacji drogowych itp.
Odpowiedz

Kolizja

Postprzez p123k » 1 paź 2017, o 20:32

oględziny miały być 27 września, zadzwoniłem wcześniej ze chce przesunąć termin bo nie dam rady się pojawić a rzeczoznawca powiedział ze spokojnie on to w takim razie wyceni ze zdjęć - myślałem ze podejdą do sprawy profesjonalnie ale nie każdy tez musi znać wszystkie wersje coltów ;) wiec napisałem ze jest już po oględzinach mając nadzieje ze ubezpieczyciel będzie Ok

Colt CJ0 Comfort 2002r 208tyś przebiegu, 1.3 82konie, A69 perła, podgrzewane i elektryczne lusterka, elektryczne szyby, 4 poduszki, ABS, regulowana kierownica, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia, centralny, alufelgi i zimowe opony Dębica w sumie nowe, i tak to wszystko seryjne

Elementy na samochodzie nie malowane oprócz błotnika który jest w kolorze samochodu ale wcześniej był malowany
p123k

Dostał piw: 4
Województwo: Śląskie

Kolizja

Postprzez p123k » 1 paź 2017, o 21:59

OK, po kilkunastu telefonach otrzymałem dostęp do serwisu transakcyjnego PZU

Przy każdej szkodzie w której uczestniczyłem jak i uczestniczyła moja rodzina / znajomi w przypadku szkody OC zazwyczaj wysyłane są dwa pisma, jedno to kalkulacja samochodu przed szkodą wraz z kosztorysem naprawy oraz drugie pismo informacja o wypłacie odszkodowania

We wszystkich dokumentach nie ma kalkulacji samochodu przed szkodą, jest jedynie zapis mówiący ile był warty bez szczegółowych danych - na infolinii wszystkie dane się potwierdziły łącznie z tym że prosiłem o przełożenie szkody i jutro będzie kontaktował się ze mną opiekun szkody i prawdopodobnie podjedzie "ekspert mobilny" w celu wycenienia pojazdu od nowa

na infolinii wcześniej prosiłem o wysyłkę na maila szczegółowej wyceny samochodu i mnie przekierowano że mają "błąd w systemie" a tak na prawdę tej wyceny nie ma ;)
o dalszych etapach będę informował, dzięki!

prawdopodobnie napiszę odwołanie z moją wyceną, jeśli to nie pomoże to postaram się sprzedać szkodę takim firmą jak SALVUM bo szkoda nerwów :omg: :aaa:
p123k

Kolizja

Postprzez p123k » 4 paź 2017, o 18:01

Dla wszystkich zainteresowanych;

Na początku PZU wyceniło wartość samochodu na 2700zł i wrak na 700zł - przelewem na konto 2000 dostałem przedwczoraj. Za 9zł zakupiłem wycenę na info ekspert mojego samochodu, na wycenie jest kwota 4500zł. Wysłałem to do PZU i po długich negocjacjach zaproponowali dopłatę 800z, wycenili wartość pojazdu na 3900 ale wrak już na 1100.

Jeśli chodzi o SALVUM, zaproponował mi wcześniej 150zł za odkupienie tego odszkodowania więc prowizje mają dość wysoką ;)

Wniosek taki że przy kolejnych (oby nie) kolizjach musi przyjeźdzać rzeczoznawca i najlepiej od razu dać mu wycene bo szkoda czasu na późniejsze dzwonienie do opiekunów a w razie małego odszkodowania od razu pisać odwołanie - tutaj zadziałało.
p123k

Kolizja

Postprzez ludinho1 » 5 paź 2017, o 08:17

To za 9zł można wycenić auto?. Jak to działa?? :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Kolizja

Postprzez tresorex » 5 paź 2017, o 08:35

Pewnie chodzi o to:
https://auto.info-ekspert.net/web/KalkNL/Zakup.aspx
Jedna wycena za 7zł płatne jakoś smsem albo przelewem ;) W sumie nie głupie przy takiej sytuacji jak ma p123k lub jak chce się sprzedać auto :)
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII
Województwo: Wielkopolskie

Kolizja

Postprzez ludinho1 » 5 paź 2017, o 08:41

Tylko jak można wyceniać auto bez oględzin ? :lol:
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Kolizja

Postprzez tresorex » 5 paź 2017, o 09:22

Chodzi o to żebyś miał jakaś chociaż orientacyjną cenę wg katalogu. Zobacz sobie na stronie jest demo wyceny z oplem zafirą.
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII
Województwo: Wielkopolskie

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Crash

Powrót do Strona główna forum