Witam wszystkich,
zwracam się do Was z prośbą o pomoc w diagnostyce mojego colcika cj0 1.3 z 2001 roku. Prawdę powiedziawszy nie jestem pewien, czy temat powinien się znaleźć tu czy w elektryce. Tak wygląda problem:
Świeci się u mnie kontrolka CE, pojechałem więc do diagnosty. Połączył się z komputerem, ale tester nie pokazał żadnych błędów. Skasował pamięć błędów, kontrolka zgasła, ale wystarczyło, że chwilę pochodził odpalony i znowu wywalał CE. Elektryk wypiął sondę, wypiął kontrolkę ciśnienia i... dalej nic. Zero błędów w pamięci, a kontrolka zapalała się dopiero po kilku minutach pracy. Generalnie świeci się cały czas, gaśnie na chwilę tylko po resecie pamięci.
"Diagnoza"- ktoś gmerał przy komputerze i nic się nie da zrobić. A kasiura zainkasowana.
Nie poddaję się łatwo, pojechałem do drugiego diagnosty, tym razem z polecenia. Jemu też komputer nic nie pokazał. Z zachowania kontrolki stwierdził, że to wina sondy. Dopytywałem o sam problem w odczytaniu błędu, ale dostałem odpowiedź, że one czasem tak mają, że nie pokazują błędów i tylko testerem z mitsubishi da się je odczytać. Niby wiem, że to sonda, ale co się dzieje z komputerem dalej nie mam pojęcia. A za diagnostykę i tak trzeba było zapłacić.
Mieliście może taki problem? Jakieś rozwiązania, albo możecie polecić kogoś kto zdiagnozowałby problem od początku do końca?