Też bym raczej nie pokusił się na bieżnikowane wolę jakieś firmowe używki . I gatki typu że lepsza tania firmy krzak ale nowa opona niż używka firmowa po swoim doświadczeniu można włożyć miedzy bajki .
Są firmy, które oferują używki 2-3 letnie w rozsądnych pieniądzach i jest tutaj jeden podstawowy argument za - na ori używce jest wybita data produkcji i możesz kupić oponę w miarę "świeżą", w przypadku nalewek nie jesteś w stanie sprawdzić jak stara opona została użyta do bieżnikowania
Ja również mam doświadczenie z bieżnikowanymi ale zimówkami. Kupiłem je w firmie która jest u mnie w mieście i produkują takie opony dają na nie 3 letnia gwarancje. Nie mam do niech zastrzeżeń poza faktem ze strasznie szumią na asfalcie. Firma nazywa się targum i produkują nawet opony do driftu. Myślę ze jest to dobra tania alternatywa do normalnej jazdy .
Z nalewkami to trochę loteria , jak na pewno są świeże to muszą być dobre , sam jeżdżę na co dzień na oponie firmy RACE GC , są to nalewki na wzór R888, tak samo na deszczowe odcinki mam opony firmy FEDIMA i to też jest nalewka i chwale sobie te opony już od jakiś 2 lat