Jako ze temat mam wrażenie będzie się rozwijał wstawiam układ zamykania lusterek razem z centralnym zamkiem czy alarmem. Układ działa z lusterkami od Colta, Lancera, Galanta i podejrzewam ze innymi też. Projektowałem go od podstaw bo gotowe nie działały tak jak chciałem, albo sie zawieszały albo nie zawsze reagowały. Dodatkowo ten w stanie spoczynku nie pobiera w ogóle prądu

Zmieniając wartość C1 zamieniamy czas podtrzymania impulsu, teraz jest ustawione na 4.7 sekundy ale lusterka zamykają sie szybciej. Tranzystory dowolne typu NPN. Diody jak wiadomo tez generalnie dowolne (o podobny parametrach). Układy muszą być zbudowane dwa, jeden zamyka lusterka a drugi otwiera.
Kolejna opcja to otwieranie lusterek po włożeniu kluczyka i jego przekręcenie, układ prezentuje sie tak:

Należy pamiętać żeby wybrać pin w stacyjce na który przy odpalaniu nie ginie napięcie bo inaczej przy kręceniu rozrusznikiem lusterka zaczną sie zamykać
Oba układy nie współpracują z oryginalna instalacją od galanta, lancera czy innego znanego mi auta, są montowane zastępczo. Prawdopodobnie będzie można dobrać coś od innego mitsu żeby mieć dodatkowo przyciski ale opisze to dopiero jak zweryfikuje informacje bo sam przycisk tez prawdopodobnie będzie trzeba ulepszać.