Druga sprawa to przy próbie sprawdzenia błędów wyskoczyło mi coś w stylu FTDI error 4 czy cos w tym stylu, coś źle z kablem zrobiłem? a może coś z evoscanem, sprawdzałem tylko na v2.9, przy włączeniu jego wyskakuje komunikat że czegoś brakuje... Sprawdzę jeszcze innym. Czyli jak mruga to dobrze zlutowane? część kabelka dotyka u mnie tych lutow covsa niżej pod pinami te małe
Podłączyłem do cj0 z 1.6 po lift zczytuje ecu jego błędy i dane na żywo. Nie mogę jedynie zczytać abs, czy komuś się to udało? Jest to mi potrzebne bo ostatnio wyskoczył mi błąd...
Okej, problem był po mojej stronie: Wyłączyłem instalację sterowników z Windows Update, by nie nadpisała modowanych sterów do grafiki. To dlatego kabel nie działał jak trzeba.
UWAGA: Ten kabel jest do połączenia coltów z ODB2 z MUT II czyli do 2001 .. od 2001 roku jest normalne ODB2 i działają kable z ELM327 Sterowniki do kabla do pobrania TUTAJ
Kabel aby działał MUSI mieć ZMOSTKOWANE piny 1 i 4
Też nie udało mi się podłączyć do ABSu.
Działa za to kasowanie błędów DTC i livedata. Odczyt błedów DTC.. tak.. informuje że coś znalazł ale nie wyświetla co .. no ale jest wymrugiwanie i samo podłączenia kabla po zmostkowaniu do ECU daje ten efekt