Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Mam colta 1.3 75KM LPG. Przyszedł czas na wymianę świec i przewodów. Auto zaczyna poważnie szarpać, nawet po wymianie filtrów gazu lecz ma prawo, ponad 40 tys km zrobiłem .Jednak już mocno traci także na mocy. Zastanawiam się nad DENSO (W16TT) , Brisk (LR17YS-9) i NGK (BPR5E-11). Myślałem także, nad Irydowymi jednak musiałbym zrobić na nich przebieg ok 120tys aby się opłaciło cenowo.Na jakich wy jeździcie i jesteście z nich zadowoleni? Czy warto zwracać uwagę na przewody zapłonowe z dolnej półki cenowej?
ja kupuję denso (W16EPR-U11) i zawsze będę te świece polecał. są : tanie , trwałe , niezawodne i dobrze palą gaz. . na przewodach to lepiej nie oszczędzać więc na tańszą półkę nie patrz.. . ps. są tematy o tym więc najlepiej kontynuować w konkretnym temacie niż zakładać nowy . i np. ja nie wierzę w opowieści typu : przewody i świece do LPG . kupuj dedykowane przez producenta do benzyny i napewno będzie działać dobrze pod warunkiem że instalacja sprawna .
Denso i NGK dedykowane do twojego modelu żadne irydowe mija się z celem. Przewody z mojego doświadczenia nie warto oszczędzać na tanich przewodach. Nie ma świec do LPG to ściema!
Nigdy nie dobiera się świec pod lpg i nie ma świec do lpg, świece montujesz takie jak zaleca producent, mam gdzieś kody świec z książki serwisowej. I dopiero pod to możesz dobrać świece innych firm, najważniejsze żeby parametry się zgadzały.
Świece : DENSO lub NGK, w polonezie miałem iskry ale to polonez był i nie narzekał Przewody: NGK - nigdy się na nich nie zawiodłem. Janmor PRO czy jakoś tak, ogólnie chodzi o to by były sylikonowe. Montowałem takie u znajomego w colcie. Niestety fundusze nie pozwoliły na NGK. Śmiga na tych przewodach już ponad 60kk km i nie ma z nimi problemu a też LPG w aucie Ważne by były to te całe PRO bo one są sylikonowe i mają gwarancję chyba 2 lata że się nie popsują
Ok, świece na pewno Denso tylko przetestuje ten nowy model W16TT, który zastępuje W16EPR-U11(m.in.zalecane książkowo). Inna konstrukcja, Denso zamierza zastąpić wszystkie standardowe świece tymi. A co do przewodów zapłonowych, podpinam się do pytania ludinho, jeśli się nie dowiem wybór trafi na sprawdzone NGK.
Wymieniłem świece na W16TT i przewody NGK. Silnik działa wreszcie tak jak powinien. Mam jednak pytanie co do białego, kredowego nalotu, który pojawił mi się na przewodzie i w miejscu wtyku na kopułce aparatu zapłonowego. Czym on był spowodowany? wadliwa świeca/przewód WN/ a może aparat?
Są to niebieskie przewody NGK RC-ME74. Na przewodach osobno jest oznaczenie R8 i jeszcze jakieś cyfry osobno i ponumerowany każdy przewód. Oczywiście na opakowaniu jak i na przewodach Made in Japan. Wydają się być dobrze wykonane, mają dodatkową warstwę silikonową na łączeniu końcówek z samym kablem, poprzednie nie miały. Jeden przewód można powiedzieć, że na styk zamontowany, porównując pozostałe. Grunt, że pasuje. O coś dokładnego ci chodziło?
o bracie polaku dawno temu. nie pamiętam. ale miej na uwadze że colt CJ1A to 75km i 82km. Całkowicie inne kable. Do twojego idą 2 kabelki krótki i długi a do 75koni idzie 4 kabelki