Witam. Jestem nowy na forum i szczerze zastanawia mnie jaki rozmiar gum niskoprofilowych kupic na alusy 15 by nie przeklamywac budzika jezeli mój cj0 śmiga oczywiscie na 13.
Nie posiadam laptopa i nie mam dostępu. Łącze się ze świata w Smartfonie z ograniczona możliwością odnośnie wyświetlania witryn. Niby 21 wiek a taki szmelc robią. Nieważne. Czy ktos z grupowiczow podpowie? Byly kola 13 ze standardami. Kupiłem 15 i chce wiedzieć jaki rozmiar gum kupic by nie bylo przeklamania na predkosciomierzu? Czyli wnioskuje ze niskoprofilowe, czy ktos mógłby mnie oświecić konkretnie o wymiarach?
205 / 45 / 15 będą najbardziej idealne i zbliżone rozmiarami do oryginału pod który jest dostrojony komputer 175 / 70 / 13 tj. najbardziej adekwatny rozmiar by przekłamanie na budziku było najmniejsze procentowo, bo przy tej kompilacji to z tego co pamiętam jest niecałe 100mm różnicy, czyli przekłamanie jest od 0,5% do 1% z tego co kojarzę.. wszystkie wyniki mam na arkuszu, który gdzieś posiałem :p
aktualnie mam 195 / 45 / 15 i przekłamanie mnie wpienia, przy ponad 100km/h daje się we znaki różnica, następna guma będzie 205 szeroka