Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Siemka jestem nowy i trochę się zaniepokoiłem, że cienkie mi z wydechu. Wiem, że jak w kominie osadza się sadza to znaczy że kocioł nam nie wypala wszystkiego. Więc nie wiem czy mam coś z silnikiem. Jest to colt 1.3 z 1997r. Gdzieś na jakimś forum przeczytałem, że to może być problem z uszczelką głowicy. Bo płynu chlodniczego mi też ubywa.
Sprawdź, czy pod korkiem wlewu oleju nie osadza się tzw. masełko/majonez. Olej masz jakiego koloru ? Czarny czy kawa z mlekiem ? Wraz z ubywaniem płynu chłodniczego nie podnosci Ci się poziom oleju lub precyzując, oleju wymieszanego z płynem chłodniczym ? Ile Ci tego płynu chłodniczego ubywa ? Z wydechu po rozgrzaniu leci Ci biały dym na wolnych obrotach albo po przegazówce czy kapie z końcówki czysta woda ? Jeżeli woda, weź jej trochę na palce i zbadaj językiem jaki smak - jeżeli słodki, to znaczy, że to płyn chłodniczy.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Czym ci pluje z wydechu.Bo chyba nie olejem;).Jeżeli wodą to normalne.Dodatkowym produktem koncowym dopalania spalin w ukł wydechowym przez katalizator jest H2O woda.Jak ci nią kidze to spoko.Sprawdź wycieki w chłodnicy i czy ci węże wody nie puchną.Do wszelkiego spokoju są testery wykrywające co w spalinach mechanicy je mają.Jeżeli wykaże spaliny w ukł .chłodzenia uszczelkę pod głowicą masz jeb#**##.Stay cool.
"As long as we persevere and endure, we can get anything we want." Mike Tyson
Naszczęście wygląda wszystko na to, że uszczelki cała. Tommygun mmiał rację z H2O. Maselka nie mam a olej wygląda dobrze jak powinien. Chłodnicze mam trochę ztyrana to może przez nią się ułatwia płyn. Dzięki za pomoc !!