No części tyle kosztują, ale 350zł za robociznę to o jakieś 150zł za dużo.. Chociaz wiadomo, że trzeba podwiesić silnik, odkręcić łapę, koła... Ciężko wycenić takie rzeczy
400 kosztują części ? a co tam jest więcej niż w 1.3 ?. chyba że pompę wody trzeba bo w 1.3 nie trzeba wymieniać pompy wody jeśli jest sprawna i części rolka,pasek,uszczelniacze (ntn,mitsuboshi,corteco) to koszt ze 2 paki.
Tak, u mnie była też wymiana pompy, a pompa 190zł. Za robociznę zostawiłem 400zł. Łącznie za wymianę rozrządu z pompą, wymianę oleju z filtrami, płynu chłodniczego i hamulcowego dałem 1450 zł i dałem to MitsuManiakom i jestem totalnie zadowolony z jakości obsługi. Już wiem, że będę do nich jeździł z prawie wszystkim. Jak ktoś jest ciekaw dokładnej rozpiski, to mogę wysłać fakturę mejlem. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdro!
pytanie jest tylko czy pompa jest napędzana paskiem rozrządu w tym silniku i czy trzeba ją wymieniać (nawet jak jest sprawna) podczas wymiany rozrządu. cena 190zł za pompę też do najniższych nie należy a za robociznę kolego zapłaciłeś o wiele więcej. 1450zł za wszystko a policz sobie jaki jest koszt oleju,filtrów,płynu chłodniczego,płynu hamulcowego i jaki jest poziom trudności wymiany tych rzeczy. . Ale ważne że jest dobrze zrobione .
Jak ktoś ma trochę pojęcia o działaniu silnika to poradzi sobie sam z wymianą rozrządu. Jedynym problemem jaki można spotkać to odkręcenia koła pasowego. Ustawiasz rozrząd na znakach i do dzieła, a między czasie i olej obie zleci. Mi to się udało zrobić z pomocą Roxala. Robiłem na parkingu na leżąco pod podniesionym samochodem. Jednakże polecam poczekać do wiosny.
Dzięki Grzesiek. Może kiedyś się porwę na to. Tymczasem wolałem zdać się na speców. Historia fury nieznana, więc lepiej też było nie czekać do wiosny i rozrząd już wymieniony. Pozdrawiam!