jako współorganizator zlotu i osoba odpowiedzialna za konkursy, przedstawiam w tym temacie, sugerowaną listę konkursów które przewiduje się na VIII zlot Coltmanii. Część z nich zostaje "po staremu" a część będzie na nowych zasadach :
PRZECIĄGANIE COLTA NA CZAS:
Mężczyźni : pojedynczo
Kobiety : po 2 w grupie
Odległość około 20m, jedno auto z kierowcą dla obu płci.
Czas mierzony stoperem.
Wygrywa osoba z najlepszym czasem.
Ranking mężczyzn i kobiet osobno.
RZUT KOŁEM W DAL :
Mężczyźni - zapasówka 13"
Kobiety - dojazdówka
Rzucamy pojedynczo, z wyznaczonego miejsca, w wyznaczonym kierunku.
Wygrywa osoba która rzuci kołem najdalej.
Ranking mężczyzn i kobiet osobno.
Przykładowy ( nie koniecznie najdalszy, ale najbardziej stylowy ) rzut:

PRZECIĄGANIE LINY :
Tutaj będzie wielka niespodzianka. Nowe reguły, konkurencja bardziej na zasadzie zabawy niż rywalizacji.
Pełny regulamin zostanie przedstawiony na zlocie, przy rozpoczęciu zabawy.
MECZE SIATKÓWKI :
Drużyny po 6 osób
Gra na zasadach eliminacji . Wygrywa drużyna która wygra wszystkie mecze.
COLTMANIAK ZLOTU oraz COLTMANIACZKA ZLOTU:
Głosujemy na najsympatyczniejsze osoby. Nie robimy miss czy mistera ani tym podobnych.
Podczas głosowania bierzemy pod uwagę całokształt ( charakter, usposobienie, nastawienie do ludzi i zlotu).
UWAGA:
W tej konkurencji biorą udział TYLKO klubowicze. Klubowicz musi pracować na siebie poprzez spoty i zloty, bardzo często mamy też przypadki kiedy pomagają innym poza forum, czy w kwestiach mechanicznych. Dlatego też osoby towarzyszące ; mało udzielające się albo wcale - nie powinny być brane pod uwagę bo nie są znani wszystkim forumowiczom.
NAJŁADNIEJ BRZMIĄCY WYDECH:
W 2014r konkurs był nieco chaotyczny, więc postaram się to jakoś okiełznać.
Wszyscy głosujący + sędziowie będą po kolei podchodzić do samochodów biorących udział w konkursie.
Brzmienia wydechów będą prezentowane pojedynczo, podczas pokazu auta X auta Z czy Y siedzą cicho i nie zagłuszają.
Głosowanie na karteczkach, wygrywa auto z największą ilością głosów.
NAJSTARSZY COLT ZLOTU :
Wygrywa pojazd z najwcześniejszą datą produkcji wpisaną w dowód rejestracyjny.
NAJMŁODSZY COLT ZLOTU :
Wygrywa pojazd z najpóźniejszą datą produkcji wpisaną w dowód rejestracyjny.
NAJBARDZIEJ SERYJNY COLT ZLOTU :
Wygrywa colt, w którym wyposażenie najmniej odbiega od fabrycznego.
NAJBARDZIEJ ZMODYFIKOWANY COLT ZLOTU :
Wygrywa colt, w którym wyposażenie najbardziej odbiega od fabrycznego.
"NAJŁADNIEJSZY" COLT ZLOTU :
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje, więc po prostu wpisujemy na kartkę numer auta/ nick właściciela.
W konkursie biorą udział TYLKO colty.
Postanowiłem zrobić podział na generacje, żeby dać staremu odrestaurowanemu C5x z nowym świszczącym CZT.
Zwycięża colt danej generacji z największą ilością głosów.
Jest to wstępna lista, nalegam aby nie tylko to przeczytać, ale też wypowiedzieć się na ten temat.
Czasu trochę jest, walić prosto z mostu co się nie podoba, czego brakuje, albo czego nie powinno być.
Głosowanie na :
NAJŁADNIEJSZY" COLT ZLOTU
NAJBARDZIEJ ZMODYFIKOWANY COLT ZLOTU
NAJBARDZIEJ SERYJNY COLT ZLOTU
COLTMANIAK ZLOTU
COLTMANIACZKA ZLOTU
Będzie trwać do soboty do godziny 17:00. Karteczek do głosowania będzie tyle, ilu uczestników zlotu, i chcielibyśmy aby tyle osób faktycznie głosowało a nie tylko zbierało makulaturę " Bo on wziął to ja też wziąłem"
Zlot jest dla Was, i po części macie wpływ na to co się będzie działo ( Niewielki, bo i tak sami zadecydujemy co zrobimy i mooooże łaskawie weźmiemy pod uwagę Wasze zdanie
Więc nie spać czytać i napierrrrrać klawiszami na temat tego w co chcecie się bawić !!!
Dokładny harmonogram konkurencji zlotowych i zlotu będzie jeszcze przedłożony.
Pozdrawiam !