Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
nie ma ich musisz sam zrobić albo kupić używaną wiązkę z pod deski rozdzielczej wiem bo sam dorabiałem instalację do halogenów z przodu w cjo bo też nie było u mnie orginalnie
u mnie jest mam wszystko wtyczki pod halogeny miejsce w skrzynce z bezpiecznikami przekaźnik tak ze instalacja jest pociągnięta a nie uwierzę w to ze 6 kabli jest do 1 halo z tyłu
jestem w 90% przekonany ze mam instalacje - mam kostki do halo pod zderzakiem -miejsce w skrzynce z bezpiecznikami jest bezpiecznik gdzie znajdę przekaźnik jeśli twierdzisz ze nie ma wiązki poprowadzę ja z przekaźnika chociaż wolał bym rozpiskę tych 6 kabli bo zdaje mi się ze 3 będą do halo z przodu a nie chce bez sensu wszystkiego rozbebeszacz
powiedz mi jaki masz obecnie włącznik , jakie kolory tych 6 przewodów (kiepskie foto dałeś) i który rok colta , a twoja chęć wiedzy zostanie zaspokojona . przekażnik od przednich halo to jest jeden z trzech pod kierą. środkowy jest od el .szyb a od halo jest prawy. Jeśli masz polifta to Patryk dobrze mówi. Będziesz musiał podciągnąć jakiegoś drucika
pomarańczowego nie ma nigdzie . nie wiem skąd ty go wziąłeś. czarno-pomarańczowego też nie ma. jest czarno żółty. i wtedy czarno żółty i zielony to podświetlenie włącznika , czerwony i czerwono niebieski to plus do lampy tylnej a pomarańczowy i czarny to nie wiem. albo pomyliłeś kolory albo masz nietypową wiązkę albo ja mam podrabiane schematy . pokaż dokładne zdjęcie kolorów i rozkład pinów na kostce włącznika.
no teraz powinno być łatwiej . przekażnik od tylnej jest to nr G pod maską, przekażnik od przednich to nie ta główna pucha co pokazałeś tylko taka druga gdzie na dole jest wielki czarny a w drugim rzędzie są 3 miejsca na takie małe przekażniki. jego miejsce jest po prawej stronie. wrzuć jeszcze jakieś dokładniejsze zdjęcie pinów na włączniku i zdjęcie kostki.
wtyczka chyba raczej jest 10 pinowa C02. tak jak myślałem , niestety nie masz kompletnej instalacji do przednich halogenów , i bez modyfikacji się nie obejdzie. trzeba dołożyć minimum jeden przewód z wyłącznika do masy cewki przekażnika i powinno zabanglać
1- spojrzeć w miejsce o którym mówiłem . przekażnika raczej tam nie ma ale jego gniazdo powinno być okablowane . (to już dużo ) 2- fotki nie mam i nie robiłem tego. ze schematu wynika że brakuje ci w kablach załączenia cewki przekażnika. 3- na schemacie jest zasilanie kontrolki ale fizycznie w zegarach jej nie ma. przynajmniej w kilku które miałem nie było takiej kontrolki.
edit 2 - 2 przewody potrzebne są . jeden musisz złapać z zielonobiałego który już do kostki wchodzi i podłączyć do kostki włącznika ale w inne miejsce , a drugi musisz poprowadzić pomiędzy kostką włącznika a skrzynką bezpieczników.
znalazłem przed chwilą ciekawy link na ten temat. http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38273 poproś autora o odświeżenie zdjęć to będzie szybciej niż prześwietlanie schematów . aha i mów mi wujku
ja mam oryginalne przednie halogeny i kontrolki od przednich ani widu ani slychu ;d od tylnych owszem jest ale od przednich nie widzialem ;d az zerkne jutro dokladnie