Hej pracuje w drukarni cyfrowej w Poznaniu i mogę wycenić jaki byłby koszt zrobienia takich kalendarzy u nas, oczywiście jeśli bylibyście zainteresowani. W poniedziałek będę w pracy to wstawię wycenę mniej więcej na tą specyfikację: Specyfikacja: -13 plansz: -Format: 450x300 mm -Papier kreda błysk 250g -Kolorystyka 4+0 -Podkładka: -Format 450x150 mm -Karton 300g -Spiralowanie po krótkim boku
i na 25 sztuk . Ze złożeniem tak aby zdjęcia wybrane do niego były o dobrej rozdzielczości też nie ma problemu.
ładna grafika, ewentualnie do użycia, licencja PD.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski - od 1993r. Szukasz grafik? Szukać mnie na jabberze.
Na początku ktoś pisał o pomyśle posegregowania zdjęć względem pór roku. Będąc na forum już sporo czasu widziałem tyle zdjęć, że przyszło mi do głowy, że tło zdjęć można właśnie zgrać z porami roku. Przykładowo pamiętam świetne zdjęcia Kleja i jego colta jesienią, Bewu i jego pierwsze dodane zdjęcia zimą itp.
Przedstawiam Wam wstępny efekt prac nad projektem kalendarza. Podkreślam, że to nie jest finalny efekt. Należy dopracować jeszcze wiele szczegółów. Ogólna koncepcja nawiązuje do obecnej kolorystyki forum. Głównym motywem zwracającym uwagę i nadającym koloryt planszy jest zdjęcie zajmujące większą część powierzchni natomiast część klawiatury kalendarza ma być przede wszystkim czytelna i intuicyjna. To takie główne wyznaczniki jakie przyjąłem. Będę dopieszczał jeszcze projekt. Chętnie wysłucham opinii.
Uwaga! Kolory mogą lekko odbiegać od rzeczywistych co wynika z różnych ustawień monitora, oraz różnicy między plikiem przygotowanym do druku, a efektem wyświetlania na monitorze. Oczywiście ten szczegół również będzie dopracowany.
Dziękuję wszystkim za przesłane fotki oraz nadal zachęcam do przesyłania zdjęć. Im więcej fotek otrzymam tym łatwiej będzie mi wybrać te najciekawsze i najlepsze jakościowo. Jest to na tą chwilę dość pilny temat, gdyż chciałbym do końca miesiąca skończyć i przedstawić projekt.
Przesyłając zdjęcia automatycznie wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie przez coltmania.pl do celów realizacji projektu oraz na publikowanie wizerunku auta na stronach kalendarza.
D.K. cenna uwaga Na małym rozmiarze zdjęcia tego nie widać, ale cała liczba 2015 płynnie "wyłania" się spod nazwy miesiąca. Ale jest to jeden ze szczegółów, który dopracowuje. Spróbuję wykonać taką wersję jaką sugerujesz i zobaczę jak to wyjdzie