Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Mam problem ze swoim Coltem. Zamowilem sworzeń do wymiany w wahaczy przednim prawym. Pojechalem do mechanika a ten twierdzi ze sworzni nie mozna wycisnac!!!????Dzwonie po sklepach i wszyscy twierdza ze Colty cao do 1995 maja wahacza z wymiennym sworzniem. Jak to jest???? Sami wiecie najlepiej. Mam zmienic mechanika czy szykowac sie do zakupu nowego wahacza???Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam
Ja wymieniłem samodzielnie dwie sztuki bez prasy.Bez problemu wybijesz stare i drewnianym bądź plastikowym młotkiem nabijesz nowe.Ładnie wyczyść gniazda i zabezpiecz przed rdzą.
Dzieki za pomoc.. Dzis zona zabrala auto i zadzwonilem do mechanika ktory sie upiera ze wahacz ma w 100% niwyciagalny sworzen. Jak dzwonilem do sklepu internetowego powiedziano mi ze podobno po 1995 roku wahacze byly nierozbieralne. Jestescie pewni????????Czy nikt z Was nie mial Colta z takim wlasnie wahaczem z niewymiennym sworzniem?
A moze warto wziac pod uwage ze poprzedni wlasciciel mogl wymienic twoj wahacz i wstawic zamiennik. A w zamienniku sworzen jak najbardziej nie wymienialny. Mnie tak kiedys pewien mechanik zalatwil. I mam do wymiany cale wachacze niestety. Ale u ciebie trzeba to stwierdzic w 100%
Sprawa jest taka że we wszystkich katalogach sklepowych nie ma do kupienia samych sworzni tylko są razem z wahaczami i tak wszędzie Ci powiedzą ale żeby mechanior? on powinien zobaczyć że da się je wybić, tylko Ty musisz się dowiedzieć z jakiego innego auta podejdą do Colta. Ja nie wiedziałem o tym wszystkim i zmieniłem całe wahacze
Wszystkim dziekuje. Mieliscie racje. Pojechalem do nastepnego mechanika i nie bylo problemu. Sworzen wyciagnal bez wymontowywania wahacza. I tak tu wierzyc mechanikom!!