1.6 naprawdę daje radę Nie pamiętam dokładnie, ale ja akurat chyba robiłem to na gazie bo wtedy stroiłem na drodze i sprawdzałem czy idzie tak jak na benzynie, z nieseryjnych rzeczy, miałem wyrzucony z dolotu reduktor szmerów zasysania, zaślepiony egr, i przelot 2 cale zakończony dedykowanym remusem.
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Może dlatego, że był taki "dłubnięty" z lekka tak ładnie szedł do 200 Ja nie zamierzam swojego sprawdzać, za bardzo boję się o siebie, auto, innych na drodze i portfel w razie mandatu Za mało doświadczony jestem. Ten cały 4g92 do tego auta pasuje (moim skromnym zdaniem) idealnie. Taka dynamika w mieście, przy takim spalaniu, naprawdę miodzo
Robiłem dzisiaj trasę malutką, było to licznikowe 155 około
Dzisiaj zrobiłem mały test Galem i przez chwilę rozpędziłem się do licznikowych 200 km/h. Poszło gładko i wg moich obliczeń rzeczywista prędkość była podobna, bo mam ciut większe opony niż zalecane. Obrotomierz pokazywał 4,5 tys. obrotów więc był jeszcze spory zapas, ale nie chciałem ryzykować na zimówkach
Ano długie, ale jakoś musieli te 4. biegi rozłożyć W VR-4 w pięciobiegowym automacie przełożenia chyba są bardziej podobne do manuala: https://www.youtube.com/watch?v=uQPhH3bwzvw
Gdyby nie ten szum wiatru to do 200 km/h byłoby w Galu nawet znośnie
Dobra, nie róbmy offtopu, bo to nie temat o skrzyniach
Był: Colt CA1A (2010-2014) Jest: Galant EA5A SE (2014-...)
Chyba mnie tu jeszcze nie było. CZT seria - 205 km/h licznikowo. Przy 150 GPS pokazywał 148, więc tutaj było realnie jakieś 202. Autobahn długi, ale Colt już nie chciał szybciej Rozmiar opon katalogowy, czyli 205/45 R16.
Ej, ładnie sobie te automaty w Galancie radzą. Albo mi się wydaje, albo małe straty przy zmianach są, jak na tamte lata.