Tak jak w temacie. Za jakieś 150km czeka mnie wymiana rozrządu. Stąd też pytanie, które kieruję do was. Jakiej firmy najlepiej kupić kompletny rozrząd do 4G13? Cena raczej nie gra roli bo na spokojnie uzbieram
jak kupowałem do swojej Cjtki to tak: rolkę napinacza mam firmy NTN i pasek MITSUBOSHI(to sobie leży spokojnie ze starym silnikiem ) a w tym po swapie mam pasek Gates ( w moim odczuciu lepszy od MITSUBOSHI) i pytanie czy pumpke wody będziesz zmieniał ? zestaw bez pompy (ntn+mitsuboshi) kosztuje w granicach ~180 PLN. Lepiej dać więcej niż kupić jakieś badziewie wymiana jest prosta jak budowa cepa
Nie wiem czy z pompą, czy też bez. Jednakże tak oscylowałem w granicach rzędu tych kosztów, więc źle nie jest. Wymiana może i prosta, ale mam talent do rujnowania rzeczy Czyli rolka NTN i pasek Gates yep?
Nie pisz postu pod swoim postem, użyj opcji Edytuj bo dostaniesz nagane od modów co do napinacza firmy SNR to nie znam tej marki pasek git, pompę wody zmieniasz co 2 wymianę rozrządu jeżeli była wymieniana to zostaw tą co jest, jeżeli nie to pasuje wymienić
Ups.. Zapomniałem :< Przepraszam moderatorów! Sprawdzałem dzisiaj pasek i faktycznie przydałoby się zmienić, bo się sypie powoli. Napinacz NTN 60-70zł, ale pasek Gates'a nie wiem ile nawet