Szkoda, że nijak się to ma do rzeczywistości, gdzie użytkownicy są robieni w przysłowiowego... Ale od początku:
Skontaktowałem się z jednym z użytkowników, który w swoim podpisie oferuje ubezpieczenia o wstępną wycenę OC do Colta. Po rozmowie telefonicznej miałem wysłać swoje dokładne dane + ogólne dane auta. Wiadomość wysłałem tego samego i niestety na tym kontakt z owym sprzedawcą się urwał.
Przypominałem się poprzez pw i telefonicznie ale odzewu brak. W sumie dziwna sprawa, mieć potencjalnego klienta w dupie, skoro jest to czyjś sposób dodatkowego zarobku.
Po równym m-cu, nie chcąc zakładać niepotrzebnych tematów i strzępić sobie języka, napisałem do moderatora regionalnego owego użytkownika o zaistniałej sytuacji - niestety i tu brak było odzewu.
Dlatego zadam to pytanie publicznie: jak można wymagać przestrzeganie regulaminu, skoro administratorzy ni jak się mają do spraw forum a sprawy użytkowników najprościej w świecie olewają?!
Z prędkością światła wywalane są tematy z giełdy do kosza łamiące regulamin ale jak przychodzi do poważniejszych tematów to nikogo nie ma, kto głos w sprawie zabierze i coś konkretnego zrobi. Dlatego jestem za zniesieniem reklam w podpisach, skoro nie są one sprawdzane a ich prawdziwość egzekwowana przez administrację forum. Inaczej forum stanie się prostym sposobem na naciąganie ludzi.
Swoja drogą pkt 5.2 regulaminu też jest całkiem ciekawy - prefiksy w tytułach ogłoszeń - no bo przecież bez dopisku [Sprzedam] nikt się nie domyśli, że pisząc temat w dziale "sprzedam", chcę coś sprzedać...

Idąc tym tokiem myślenia, czemu nie wprowadzić prefiksów w dziale "nasze auta" i każdy temat zaczynać od prefiksu z symbolem Naszego auta?
Dziękuję za uwagę, miłego dnia.