Przejdź do zawartości

Strona główna forum ‹ Organizacja forum ‹ Kontakt z obsługą forum
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
    • Regulamin • • • FAQ

Reklamy w podpisach

Wasze wszelkie prośby, sugestie, zażalenia.
Dla każdego problemu, prosimy zakładać osobny temat.

Reklamy w podpisach

Postprzez PoProstuHarry » 25 wrz 2013, o 15:49

Chciałbym poruszyć punkt 8.5 z regulaminu w którym jest napisane o dopuszczeniu administracji umieszczania reklam zarobkowych w podpisach użytkowników.

Szkoda, że nijak się to ma do rzeczywistości, gdzie użytkownicy są robieni w przysłowiowego... Ale od początku:
Skontaktowałem się z jednym z użytkowników, który w swoim podpisie oferuje ubezpieczenia o wstępną wycenę OC do Colta. Po rozmowie telefonicznej miałem wysłać swoje dokładne dane + ogólne dane auta. Wiadomość wysłałem tego samego i niestety na tym kontakt z owym sprzedawcą się urwał.
Przypominałem się poprzez pw i telefonicznie ale odzewu brak. W sumie dziwna sprawa, mieć potencjalnego klienta w dupie, skoro jest to czyjś sposób dodatkowego zarobku.
Po równym m-cu, nie chcąc zakładać niepotrzebnych tematów i strzępić sobie języka, napisałem do moderatora regionalnego owego użytkownika o zaistniałej sytuacji - niestety i tu brak było odzewu.

Dlatego zadam to pytanie publicznie: jak można wymagać przestrzeganie regulaminu, skoro administratorzy ni jak się mają do spraw forum a sprawy użytkowników najprościej w świecie olewają?!

Z prędkością światła wywalane są tematy z giełdy do kosza łamiące regulamin ale jak przychodzi do poważniejszych tematów to nikogo nie ma, kto głos w sprawie zabierze i coś konkretnego zrobi. Dlatego jestem za zniesieniem reklam w podpisach, skoro nie są one sprawdzane a ich prawdziwość egzekwowana przez administrację forum. Inaczej forum stanie się prostym sposobem na naciąganie ludzi.

Swoja drogą pkt 5.2 regulaminu też jest całkiem ciekawy - prefiksy w tytułach ogłoszeń - no bo przecież bez dopisku [Sprzedam] nikt się nie domyśli, że pisząc temat w dziale "sprzedam", chcę coś sprzedać... :roll:
Idąc tym tokiem myślenia, czemu nie wprowadzić prefiksów w dziale "nasze auta" i każdy temat zaczynać od prefiksu z symbolem Naszego auta?

Dziękuję za uwagę, miłego dnia.
Auto, podobnie jak kobieta, jest wizytówką prawdziwego mężczyzny, dlatego dbaj o nie najlepiej jak potrafisz...
PoProstuHarry

Dostał piw: 7
Auto: Accord Coupe CC1
Województwo: Mazowieckie

Reklamy w podpisach

Postprzez Junior Admin » 25 wrz 2013, o 16:27

PoProstuHarry napisał(a):jak można wymagać przestrzeganie regulaminu, skoro administratorzy ni jak się mają do spraw forum a sprawy użytkowników najprościej w świecie olewają?!

Owy regulamin został stworzony i wprowadzony w życie dość niedawno. Z uwagi na masę pracy jaka jest do zrobienia i naszą mała liczebność, trudno jest nam zapanować nad wszystkim bo do pracy nikt się nie garnie, a do narzekania wręcz przeciwnie. Sprawę mogłeś zgłosić bezpośrednio do moderatora lub administratora, bo są m.in. od wyjaśniania takich rzeczy, dziwi mnie brak reakcji regionalnego. Mógłbyś napisać konkretnie o kogo chodzi, bo z twojego postu i tak nie dowiedziałem się wystarczająco by zainterweniować, a o całej sprawie wcześniej również nie wiedziałem.

PoProstuHarry napisał(a):Swoja drogą pkt 5.2 regulaminu też jest całkiem ciekawy - prefiksy w tytułach ogłoszeń - no bo przecież bez dopisku [Sprzedam] nikt się nie domyśli, że pisząc temat w dziale "sprzedam", chcę coś sprzedać...

Miałem tą samą uwagę podczas budowy regulaminu, ale szybko ją wycofałem gdy wszedłem na listę nieprzeczytanych postów. Tematy z takimi prefiksami od razu rzucają się w oczy, jest to ułatwienie dla osób korzystających z działu Giełda.
Junior Admin

Dostał piw: 0
Województwo: Nie dotyczy

Reklamy w podpisach

Postprzez PoProstuHarry » 28 wrz 2013, o 11:49

GERO napisał(a):Mógłbyś napisać konkretnie o kogo chodzi.

Ubezpieczenia oferował Zubrin a sprawę zgłosiłem do Tresorex'a.
Auto, podobnie jak kobieta, jest wizytówką prawdziwego mężczyzny, dlatego dbaj o nie najlepiej jak potrafisz...
PoProstuHarry

Reklamy w podpisach

Postprzez wiewiórka » 28 wrz 2013, o 12:02

Hm, znam kapkę tę sprawę.
W tej sytuacji, skoro PoProstuHarry na prośbę moderatora ujawnił nicki, to wypadałoby, żeby zubrin przynajmniej przeprosił i postarał się wyjaśnić całą tę sprawę.
Rzeczywiście, skoro się ma reklamę w podpisie i to dużymi literami, to wypada mieć tyle samo szacunku w stosunku do potencjalnych klientów z bliskich okolic działalności, jak i z tych całkiem dalekich.
W przeciwnym wypadku konieczne jest, aby w podpisie określono granice terytorialnej działalności.

Chcę tu wszystkim userom zakomunikować, że nie wszyscy mogą umieszczać tego tupu reklamy własnej działalności w podpisach.
Po długich naradach, postanowiono to umożliwić tylko znanym i z długim stażem na forum użytkownikom.
Należy więc szanować ten przywilej, tym bardziej, że administracja forum ma prawo zawsze usunąć taką reklamę z podpisu.

zubrin - czas na Ciebie
Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci
(Wisława Szymborska)

na coltmanii od 11.11.2008r.
Obrazek
wiewiórka
Moderator
Moderator

Dostał piw: 339
Auto: colt Clou 1.6

Reklamy w podpisach

Postprzez zubrin » 28 wrz 2013, o 18:57

właśnie dowiedziałem się o tym temacie :? rozmawialiśmy na temat ubezpieczenia i miałem dostać info na PW, niestety miałem problem z odbieraniem wiadomości nic do mnie nie przychodziło, problem zgłaszałem do Schizo. Tresorex też zaglądał w moją pocztę i nie umiał tego naprawić
KREDYTY SAMOCHODOWE, GOTÓWKOWE, UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 169
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Reklamy w podpisach

Postprzez Schizo » 28 wrz 2013, o 19:05

Właśnie rozmawiałem z zubrinem przez telefon i faktycznie sytuacja miała miejsce.
Dlatego też zwiększyłem limit PW.
Co do wiarygodności zubrina - brałem u niego OC i było OK.
W razie czego, wiecej potem. Siedze w kinie.

pozdrawiam
Nie bądź pijawką. Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

Sprawdź moje streamy ze starych i nowych gier -----> KLIKNIJ TUTAJ :)
Schizo
Administrator
Administrator

Dostał piw: 427
Auto: Colt CJ1A, Lancer CS9W

Reklamy w podpisach

Postprzez zubrin » 28 wrz 2013, o 19:18

Schizo napisał(a):Co do wiarygodności zubrina - brałem u niego OC i było OK.

nie tylko ty brałeś bo było już kilka osób
KREDYTY SAMOCHODOWE, GOTÓWKOWE, UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 169
Auto: Colt CA4A

Reklamy w podpisach

Postprzez YoPiciowy » 28 wrz 2013, o 19:18

Również staje w obronie zubrina- co prawda nie korzystałem z jego usług, ale nie raz widziałem na forum sytuacje, gdzie oferował swoją pomoc w różnych sprawach związanych z ubezpieczeniem i zawsze wychodziło wszystko super :)
Obrazek
4G92T- 270+Nm@3700+ 190KM@5100
YoPiciowy
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 187
Auto: CA4T '92
Województwo: Pomorskie

Reklamy w podpisach

Postprzez Schizo » 28 wrz 2013, o 21:46

Po prostu tym razem zawiodła technologia, nie człowiek - wszystko to jeszcze przez poprzedni serwer, który nie wytrzymywał ostatnio naszych obciążeń.

Schizo
Administrator
Administrator

Reklamy w podpisach

Postprzez Major » 28 wrz 2013, o 23:43

PoProstuHarry , napisz do mnie PoProstu :D Ja z pewnoscią ogarne Ci cos taniej niz w ASO ;d i z pewnoscią Ci odpisze :P Nie bedziesz czuc się zawiedziony ;P
Auto-Laweta do 3,5t
Baza - Chorzów (Śląskie)
508-288-574
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Firmowe
Województwo: Śląskie

Reklamy w podpisach

Postprzez Tovija » 29 wrz 2013, o 08:22

Major napisał(a):PoProstuHarry , napisz do mnie PoProstu :D Ja z pewnoscią ogarne Ci cos taniej niz w ASO ;d i z pewnoscią Ci odpisze :P Nie bedziesz czuc się zawiedziony ;P

On chciał ubezpieczenie a nie tajle... ;)
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce ->2018
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 160
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

Reklamy w podpisach

Postprzez PoProstuHarry » 29 wrz 2013, o 11:50

zubrin, chcę na wstępie zaznaczyć, że nie zakładałem tego tematu, żeby podważyć oferowane przez Ciebie ubezpieczenia.
Dziwny wydawał się brak odzewu od wspomnianych wyżej kolegów, skoro w wiadomościach miałem pokazane, że zostały one odczytane.
Jednak tak jak pisze Schizo, jeśli to kwestia zawalonego serwera i problemów z wiadomościami, to dla mnie sprawa jest jasna i chyba nie ma sensu jej dalej drążyć, skoro są zadowoleni klienci i polecają osobę. :)

Major, PoProstu będę pamiętał i liczę na dużą ciepłą kawę w gratisie jak zdecyduję się jechać aż z Mazowieckiego aby naprawiać u Ciebie swojego chrupka. :D
PoProstuHarry

Reklamy w podpisach

Postprzez wiewiórka » 29 wrz 2013, o 11:55

Czy w takim razie temat uważamy za zakończony i jest on do zamknięcia :?:
(Wisława Szymborska)

Obrazek
wiewiórka
Moderator
Moderator

Reklamy w podpisach

Postprzez Schizo » 29 wrz 2013, o 14:14

Żeby nie było: Rozumiem w pełni autora tematu i takie sprawy zawsze należy wyjaśniać jak najszybciej. Następnym razem, proszę o bezpośredni kontakt ze mną poprzez PW a postaramy się zadziałać od razu.

Myślę, że temat zakończony.

Schizo
Administrator
Administrator

Reklamy w podpisach

Postprzez Tovija » 20 lis 2013, o 15:32

Niech mi ktoś powie dlaczego te DEBILE (bo tylko to określenie jest najbardziej aksamitne więc "sorry Dżizus") którzy się u nas rejestrują w celu pozostawiania w podpisie swojego szatańskiego - marketingowego żądła mają swoje KRETYŃSKIE (ponownie Dżizus) avatarki w tym samym małym kwadratowym rozmiarze... Skąd oni je biorą ? Istnieje na internecie jakaś baza avatarów dla spamerskich prostytutek ? A może korzystają z jakiś spreparowanych przez samego Lucyfera programów które automatycznie im pomagają w tworzeniu kont i rozszerzania zła I stąd te rozmiary ich głupich awatarków ?
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce ->2018
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 160
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

Reklamy w podpisach

Postprzez wiewiórka » 20 lis 2013, o 16:56

Tovija - ale dzięki temu są łatwi do wyhaczenia, że szkoda gadać. :lol:
Ja od razu takiego delikwenta sprawdzam, ile już kont ma na naszym forum, a jak ma (na razie) tylko jedno, to dodaję go sobie do prywatnej listy obserwowanych.
Wcześniej czy później taki się ujawnia, hehe, więc te avatary nam pomagają.
A skąd oni je biorą, to nie mam zielonego pojęcia :D , może wiedzą, że są jakieś ograniczenia wielkości avatara na forach i wstawiają coś takiego, co zawsze będzie przyjęte przez ustawienia forum.
(Wisława Szymborska)

Obrazek
wiewiórka
Moderator
Moderator

Reklamy w podpisach

Postprzez tresorex » 24 mar 2014, o 21:20

Podejrzany gość: member/BSE/
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Moderator
Moderator

Dostał piw: 440
Auto: Accord VII

Reklamy w podpisach

Postprzez Major » 24 mar 2014, o 21:27

trzeba zeskanowac QR code u niego w podpisie, i zobaczyc Czy przekierowanie tez jest do jego stronki którą ma pod avatarem, ewidentnie gosciu chce sie tutaj reklamowac jako bse tuning.. zerknij www.BSEtuning.pl
Auto-Laweta do 3,5t
Baza - Chorzów (Śląskie)
508-288-574
Major
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Firmowe

Reklamy w podpisach

Postprzez Junior Admin » 24 mar 2014, o 22:25

Jego QR code nie odsyła do niczego, widocznie ma błędny kod w obrazku. Jeśli faktycznie przyszedł się tu tylko reklamować to poleci przy pierwszym, ewentualnie drugim sprzątaniu kont. Z punktu widzenia regulaminu to na razie jest nietykalny.
Junior Admin

Dostał piw: 0
Województwo: Nie dotyczy

Reklamy w podpisach

Postprzez wiewiórka » 24 mar 2014, o 22:41

Ten gość na razie nie złamał Regulaminu. To, co ma w profilu wolno mu mieć, a reklamy w podpisie nie ma.

Sorki GERO - najpierw napisałam coś innego, zanim kliknęłam "wyślij" w tym temacie, stąd powtórzenie prawie tego, co napisałeś.
(Wisława Szymborska)

Obrazek
wiewiórka
Moderator
Moderator

Następna strona

Powrót do Kontakt z obsługą forum