Przejdź do zawartości

Strona główna forum ‹ Organizacja forum ‹ Kontakt z obsługą forum
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
    • Regulamin • • • FAQ

Poszukuje forumowicza wlasciciela Colta CJ SH84164

Wasze wszelkie prośby, sugestie, zażalenia.
Dla każdego problemu, prosimy zakładać osobny temat.

Postprzez bart2 » 4 wrz 2019, o 14:10

Jak w Tytule Poszukuje forumowicza właściciela Colta CJ 1.6 z Automatyczna skrzynia biegów auto jest zarejestrowane na SH 84164

z umów wynika ze to może być Paweł z Siemianowic lub Adrian z Sosnowca chodzi mi o wiedze o tym konkretnym egzemplarzu chciałbym go odratować ze względu na najmocniejszy motor 1.6 sprzężony z automatyczna skrzynia biegów nienaganna blacharkę.

Moze wcześniej tez gościł na forum

Wiem od mechanika ze zostało włożone dość dużo pieniędzy w mechanikę i inne naprawy każda wiedza na pewno się przyda.

Dodatkowo obsługę forum prosił bym o umieszczenie posta w odpowiedniej rubryce. Pesel już nie ten żeby to wszystko dobrze zdiagnozować :ok: .
bart2

Dostał piw: 0
Województwo: Mazowieckie

Postprzez tomchuck » 4 wrz 2019, o 15:29

Czy to ton granatowy który miał problem z elektryką?
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 473
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez bart2 » 5 wrz 2019, o 17:35

Tak dokladnie ten palił wiazke
bart2

Postprzez tomchuck » 5 wrz 2019, o 22:01

To już wiem kto mnie wyprzedził, bo chciałem po niego jechać :P
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez bart2 » 17 wrz 2019, o 17:52

Pytanie czy znasz jego przeszłość i dolegliwości mam cała wiązkę ale boje się włożyć bo podobno skrzynia robi zwarcie ?

Mam tez inna wiązkę od Lancera CSO z dobra manualna skrzynia bo padł niestety 2,0 motor. Siedzisz w Tym mocno, coś podpowiesz ewentualnie gdzie kopać? co prawda kupiłem to na długie zimowe wieczory i z zamiarem zachowania jungtimera/ klasyka ale chciałbym jak najmniej błądzić.

pozdrawiam wlkp.
bart2

Postprzez tomchuck » 17 wrz 2019, o 22:03

Niestety nie znam historii, po prostu trafiłem na ogłoszenie i chciałem kupić ;)
Co do podpowiedzi, to ciężko cokolwiek powiedzieć, gdyż nie wiem które kable sie paliły, gdzie jest zwarcie. Trzeba miernik w rękę i szukać...
Jeśli masz inną wiązkę to podepnij pod wiązkę kabinową, ale nie podpinaj żadnych odbiorników i podłącz wszystko po kolei sprawdzając pobór prądu po dopięciu każdej kolejnej rzeczy.
Jeśli sa podejrzenia na skrzynię, to nie podpinaj jej, trzeba tylko zrobić zworę we wtyczce selektora (przewody czarny z żółtym paskiem i czarny z czerwonym paskiem) i możesz wtedy odpalić auto.
Klasyk z colta 2002r? hmmm to będzie trzeba z 20 lat poczekać :P
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez bart2 » 19 wrz 2019, o 09:44

Cao niestety swojego dałem zonie i zrobiła z niego śmietnik.

Także mam teraz 2x CJ jednego od Niemca z 42 rocznika po dachowaniu w dokładnie takim samym kolorze i wyposażeniu - tylko po dachu ale zero rdzy na podłodze podłużnicach i tylnym pasie tutaj tez jest nieźle ale muszę to wszystko posprawdzać zakonserwować a colt jest 2000 a rejestracja 2001 ale silnik najmocniejszy z 1.6 i Automat czyli raczej nikt go nie zmęczył ani jednego ani drugiego w najgorszym wypadku przełożę wszystko z tamtego lub do Niemcowego mojego dach i przednia szybę.
Taki mam dylemacik bogactwa i braku czasu i dość dużego garażu żeby je swobodnie pomieścić i się bawić Na dodatek ma swojego ukochanego combi lancera z padniętym motorem pasek strzelił Tacie, takze przez chwile miałem chytry plan żeby zrobić 2 colty wykorzystać wiązkę od lancera - a w skrajnym przypadku jeśli jedna skrzynia auto adaptować na manual od 2.0 ale to może na deser do wrak re-cingu wtedy tylko rurki zamiast poszycia dachu lub pickup colt na lato ;)
bart2

Powrót do Kontakt z obsługą forum

Powrót do Strona główna forum