Pozwolę odpisać bo pracuję przy stronach internetowych. Komunikat ten się pojawia z powodu braku certtfikatu SSL dla domeny ale z doświadczenia - nic się nie działo.
Do pewnego czasu SSL nie było, od pewnego momentu zostały wprowadzone bezpieczne połączenia, przydają się głownie w sklepach i większych projektach.
Jeżeli jest to problem (niektórzy mogą się obawiać) to można takie SSL załatwić u hostingodawcy
To może ja też się wypowiem jako informatyk/programista. Ten tekst oznacza, że nasze hasło i wszystko to co piszemy leci sobie niezaszyfrowane w świat (przez łącze naszego dostawcy do serwera), więc jeśli nie używacie hasła do CM nigdzie indziej ani nie przesyłacie poufnych/tajnych danych przez forum to nie macie czego się obawiać
Był: Colt CA1A (2010-2014) Jest: Galant EA5A SE (2014-...)
mati_z - ale czy to nie jest przypadkiem związane z jakąś aktualizacją Firefox`a ? Tress pisze, że wczoraj mu się to przydarzyło właśnie na "ognistym lisie". Mnie dzisiaj rano, przy większości stron, z których korzystam w pracy, zaczął pojawiać się ten komunikat (wcześniej, miałem zapamiętane hasła i loginy, a od dzisiaj muszę dodatkowo klikać, aby wysunął się login i hasło, kliknąć "przejdź dalej" i dopiero wtedy udaję mi się zalogować i zacząć pracę).
Takie kwiatki w FF moga też wystapić z powodu antywirusa. Jesli ma moduł sprawdzania certyfikatów na stronach i wystawia im jakby włąsne potwierdzenie, to FF uzna to za niewłaściwy certyfikat, bo odczyta nie ten z serwisu, tylko podstawiony przez anywirusa (bodajże z Bitdefenderem bywały takie problemy, nie wiem jak w innych).