Witajcie, od ponad roku męczy mnie ten problem aż w końcu dziś postanowiłem napisać post. Droga Administracjo, drodzy Coltmaniacy.. Wielokrotnie gdy chce pochwalić się swoim wątkiem w dziale nasze auta http://coltmania.pl/nasze-auta/ osobie znajomej, np ze szkoły, czy z pracy, albo chcę pokazać komuś "super projekty" to nie moge tego zrobić bez kombinacji.. Ten ktoś musi zakładać konto i zaśmiecać przy Tym forum bo wiadome że postów nie będzie pisał, a po drugie często się nawet nie chce poświęcić tych 2 minut na to.. Więc moja oficjalna prośba to : Chciałbym aby dział Nasze Auta został publiczny dla osób z poza forum, i można było bez konieczności zakładania konta go przeglądać. Wiem że to nikomu nie zaszkodzi, a może i zachęci kogoś do założenia konta aby napisał jakiś post Oczywiście pisanie postów jako GOŚĆ odpada. Do postowania konto ma być, do oglądania już nie. Taka moja propozycja
Auto-Laweta do 3,5t Baza - Chorzów (Śląskie) 508-288-574
Kiedyś przeprowadzaliśmy referendum w tej sprawie i większość była na NIE. Trzeba by ponownie założyć ankietę aby aktywni użytkownicy się wypowiedzieli w tej sprawie.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce ->2018
Jak dobrze pamiętam ten temat było poruszany rok temu. Nawet na zlocie wśród Administracji była rozmowa na ten temat i decyzja była jednogłośna, aby ukryć dział "Nasze Auta", co ja osobiście popieram. Moim zdaniem bez sensu jest ponowne zakładanie ankiety, bo to nie jest coś co powinno się zmieniać w zależności od nastrojów. Jak padła decyzja o ukryciu działu to nie po to, żeby go udostępniać wszystkim (nawet tym nie związanym w żaden sposób z forum).
Jestem przeciwny temu, aby nasze auta byly ogolnodostepne, wg. Mnie to zmniejsza poczucie bezpieczenstwa, choc i tak po zarejestrowaniu kazdy moze je ogladac.
Były chyba jakieś tam przypadki stalkingu aut i użytkownicy domagali się ukrycia działu. Chłopaki z jednego regionu poszli jeszcze dalej, ale nie będę już tego pisał publicznie.
Zdecydowanie jestem za ukryciem tego działu dla niezarejestrowanych. Przypominam, że to jest forum dla coltmaniaków, opisujemy tu swoje przygody, przypadki, to jest nasz pamiętnik w pewnym sensie. I zaznaczam, że nie ma to nic wspólnego, ze świadomym ukrywaniem wad auta przed przyszłym nabywcą. Znane nam są przypadki z przeszłości, kiedy to takie przysłowiowe "Mirki" miały mnóstwo do powiedzenia po czytaniu naszych wątków, rejestrując się na forum. Miśq - zapewne znasz to http://www.polskajazda.pl/Samochody Tam wielu spośród nas zaprezentowało swoje auta z najlepszej strony i mogą się nimi pochwalić. Wstawiają na forum linki do tych aut. Znajdź chwilkę i załatw sprawę
Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci (Wisława Szymborska)
Zdziwieni byli posiadacze samochodów na forum związanym z tematyką car audio, gdy im kradli samochód lub sam sprzęt - wszystko opisane, co i jak podłączone, gdzie się znajduje - na dłoni. Także... Nie mowie o izolacji tych tomatów tylko dla klubowiczów ale mogłyby być one dostępne dla osób o danym stażu na forum.
Zostałem pokonany i przekonany, na prawde nawet do łba mi to nie przyszło że tak sie może dziać.. pewnie jak ostatnio włosy goliłem to tę braki w myślach musiały też się zgolić. . . Nie mam wiecej pytań ! Do piekła !
Auto-Laweta do 3,5t Baza - Chorzów (Śląskie) 508-288-574
Wiesz, temat niech sobie wisi, bo to będzie wyjaśnienie dla wszystkich, którym przez chwilę wpadnie do głowy to samo, co Tobie. Ja bardzo dobrze pamiętam sprawę snajpera90, kiedy to facet po przeczytaniu jego ogłoszenia, wszedł na forum, przeczytał calutki temat i wszystko, co dotyczyło tego fajnego auta i chciał zbijać cenę niemalże o połowę wytykając każdą ryskę opisaną. To był moment, kiedy zaczęliśmy walczyć o ukrycie tematów opisujących niemalże w szczegółach nasze auta.
// Niechaj wisi, ma Pani rację / Schizo
Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci (Wisława Szymborska)