Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Silnik 1,3 75km instalacja gazowa, sam nie wiem I albo II generacja na pewno nie sekwencja, a chodzi o to że w róznych momentach rozłącza mi gaz włącza się zasilanie LPG na kilka sekund, diody na przełączniku gasną i za chwile zaczynają migać, po kilku sekundach znów załącza na LPG i to bywa różnie czasem znów na PB i tak kilka razy i szarpie przy tym. Czasem jest tak że jadę kilka km bez problemu na LPG a czasem nie mogę jechać w ogolę bo cały czas rozłącza.
No to masz problem natury elektryczno/elektronicznej. To co napisałeś, wskazuje na zanik zasilania na sterowaniu - gaz/Pb (resetuje się centralka i dlatego diody migają) i tam bym szukał...czyli sprawdź wszystkie miejsca gdzie wpinali się gazownicy w inst. elektryczną (złącza, kostki itp - czasami potrafią okręcić drucik na przewodzie i tylko zaizolować), sprawdź podłączenie masy do urządzeń sterujących gaz/Pb, jak i wszystkie ich złącza. ...a czy przypadkiem nie dzieję się tak na dziurach i nierównościach, a na płaskim jest ok?
sprawdź +/- czy się nie obluzował/nie urywa się/zaśniedział, jak i bezpiecznik instalacji czy nie zaśniedział. Tak się dzieje jak gubi gdzieś tak jak chłopaki napisali główne zasilanie. Filterek było by tak ale przełącznik by się nie wyłączał i załączał z błędem, tylko dając gazu wywalał by. Zachowanie takie jak by brakowało gazu jest wtedy. Jak tam będzie w porządku, to prześledź każdy niebieski przewód od instalacji gaz.
Niedawno miałem podobny problem. Okazało się że na aku narosło mi trochę na klemach i przewód zasilający instalację również "obrósł", skutkiem czego słabo łączył. Nowe oczko i działa bez zarzutu. Do sprawdzenie bezpiecznik(i) instalacji i przewody zasilające
Po wielu miesiącach (dwóch) denerwującego rozłączania gazu w końcu znalazłem 5 min przed hipermarketem aby podnieść maskę mojego colta, problem okazał się niesamowicie błahy, a mianowicie poluzowane oczko na klemie masowej akumulatora, wystarczyło dokręcić nakrętkę, aby doprowadzić właściwie masę do instalacji komputera LPG