Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CJ0] Przełącza i odrazu rozłącza LPG ?

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CJ0] Przełącza i odrazu rozłącza LPG ?

Postprzez camillo » 14 sty 2014, o 14:32

Witam,
zakładam nowy temat bo dotyczy innego problemu i będzie łatwiej sklasyfikować przy szukaniu odpowiedzi.

Problem dotyczy tego że na zimnym silniku jak zaczynam jazde to po pewnym czasie jak silnik troche sie nagrzeje to przełącza mi na lpg ale odrazu rozłącza...
dopiero jak silnik się pożądnie rozgrzeje to jak włączam na lpg to jest ok...
Co może być przyczyną? Ile może kosztować naprawa ?
Możliwe że się coś przestawiło i z przykładowo ustawionych 30 C przełączenia na lpg przestawiło sięna np 20 stopni i przez to rozlącza?

Pozdrawiam
"Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami"
camillo

Dostał piw: 3
Auto: Mitsubishi Colt1.3 GLX 75km99r
Województwo: Zachodniopomorskie

Przełącza i odrazu rozłącza LPG ?

Postprzez GAJES » 14 sty 2014, o 19:23

Najlepiej będzie podjechać do gazownika żeby zdiagnozował. Koszt naprawy to wróżenie z fusów gdy się nie zna przyczyny.
Może reduktor będzie szwankował?
GAJES

Dostał piw: 1

Postprzez Maniek » 15 sty 2014, o 01:08

mogło uwalić czujnik temperatury parownika.
Maniek

Dostał piw: 7
Auto: Space Wagon
Województwo: Łódzkie
  • Strona WWW

Postprzez camillo » 21 sty 2014, o 23:11

Byłem dziś u innego gazownika... ogólnie podłączył sie pod komputer i okazalo sie ze mam tak starą instalacje gazowa ze nawet bledow nie pokazuje...
Jestem teraz strasznie zly ze wybralem tego gazownika na tamie pomorzanskiej :/ wcisnol mi byle co za duze pieniadze ...
Poprosilem zeby przestawili temperature z 35 C na 25C i o dziwo teraz juz sie nie rozlancza i dziala ok... obym nie zapeszyl ale jest super bo mimo duzych mrozow po 2 minutach przelancza mi juz na lpg :)
Wieksza oszczednosc na PB no i w koncu problem z glowy a podobno na 25C tez nic sie nie popsuje bedzie wszystko wporzadku i bedzie smigało :)
"Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami"
camillo

Dostał piw: 3
Auto: Mitsubishi Colt1.3 GLX 75km99r
Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez Maniek » 22 sty 2014, o 01:11

Dlatego napisałem że mogło uwalić czujnik temp (a tu tyczyło go lecz ustawień) Ja mam w paszczurze ustawione 20stopni i jest ok. Musi tylko mieć taką temp, aby w płynie zmienił w stan lotny. Więc nic dziać się nie powinno.
Maniek

Dostał piw: 7
Auto: Space Wagon
Województwo: Łódzkie
  • Strona WWW

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum