Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CJ0] montaż halogenów

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez Colt 16V » 2 mar 2015, o 22:04

Mam problem posiadam colta cj0 w wersji bez halogenów przednich i chciałem to uzupełnić. A więc kupiłem halogeny oryginalne od takiego samego modelu przełącznik oraz przekaźnik. Wszystko jest od 2 dni na swoim miejscu a niestety halogeny nie działają. Proszę o pomoc czy może brakuje mi jakiś przewodów od kostki bezpiecznikowej do wlacznika. Już sam nie wiem co z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc posiadacza colta z halogenami lub kogoś kto robił taką przeróbke.
Colt 16V

Dostał piw: 0
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 16V
Województwo: Lubuskie

montaż halogenów colt cj0

Postprzez zubrin » 2 mar 2015, o 22:53

brakuje przekaznika ;)
UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 175
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ludinho1 » 3 mar 2015, o 11:05

Colt 16V napisał(a): Proszę o pomoc czy może brakuje mi jakiś przewodów
dokładnie tak. brakuje ci kawałka instalki . jak to znajdę to wrzucę ;).

Edit: narazie znalazłem ci opis . przeszukaj mitsumaniaki bo tam jest ten temat ze zdjęciami. jak nie znajdziesz to coś pomogę jeszcze :)
elektryka/halogeny-t4780.html

Edit: już go namierzyłem i niestety zdjęcia wygasły , także spróbuj z tego opisu ogarnąć a jak nie dasz rady to postaram się pomóc :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Colt 16V » 3 mar 2015, o 18:09

Cos mi sie wydaje ze potrzebowal bym calej wiązki z bezpiecznikow do wlacznika halogenow . Przekaznik mam na swoim miejscu wpiety i jest do niego instalacja doprowadzona. Probowalem wlasnie montowac z tej strony co podales i niestety nie daje sobie rady.
Colt 16V

Postprzez Colt 16V » 3 mar 2015, o 19:23

Jeżeli ktoś posiada colta cj0 z halogenami proszę o jakieś zdjęcia z instalacją postarał bym się poprowadzić tak samo : )
Colt 16V

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez luczexx » 3 mar 2015, o 21:42

Pytanie trochę z innej beczki; kupiłem kilka dni temu Colta CJ0 i jak oglądałem w kanale spód, to zauważyłem podprowadzoną wiązke + kostki - wszystkie Colty mają tak wyprowadzoną instalację?
@Colt 16V - powodzenia! ja niedługo również przymierzać się będę do instalacji halogenów, ale chcę zamówić z Aliexpress na diodach XM-L ( ͡° ͜ʖ ͡°)
luczexx

Województwo: Wielkopolskie

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez Colt 16V » 3 mar 2015, o 21:47

U mnie tez takie wiazki z kostkami byly wiec chyba wszystkie colty tak maja :) a nie dziekuje kombinuje juz troche czasu ale nie chce jechac do elektryka samochodowego tylko poszukac porady tutaj.
Colt 16V

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez Colt 16V » 4 mar 2015, o 19:17

Udało mi się podłączyć halogeny do wlacznika tak jak jest to rozpisane. ludinho1 Dzięki za pomoc ale to nie koniec tematu teraz przednie działają od razu ze światłami i niestety nie da się ich wyłączyć wyłącznikiem. Idzie jakoś rozwiązać ten problem?
Colt 16V

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez ludinho1 » 5 mar 2015, o 11:48

owszem oczywiście :) . jaki masz podwójny włącznik halogenów ? na jedną kostkę czy na dwie ? napisz jakie przewody tam podchodzą i co gdzie podłączyłeś ;) . .
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez Colt 16V » 6 mar 2015, o 00:20

Podłączone zostało dokładnie tak samo jak zostało to opisane w tym temacie co wyslales. Wlacznik do halogenów mam z jedną kostka. A więc przeprowadziłem dodatkowy przewód jasno zielono biały z kostki przy bezpiecznikach do wlacznika i przylutowalem do przewodu ciemni zielono czarnego. Po tym zdarzeniu oczywiście świeca halogeny ale cały czas jak mam włączone światła opozycyjne lub mijania i wlacznik nie reaguje a tylne działa normalnie.
Colt 16V

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez ludinho1 » 6 mar 2015, o 10:25

to zrobiłeś żle koleżko ;) . jeden przewód musisz poprowadzić pomiędzy skrzynką bezpieczników a włącznikiem , a drugim musisz zrobić wcinkę (mostek) w przewód przy kostce włącznika i wpiąć właśnie w tą kostkę włącznika tylko że obok . :)
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez Colt 16V » 7 mar 2015, o 12:59

A mógłbyś zrobić zdjęcie lub podać kolor pod który mam się wpiac. A jak nie to będę próbować a każdy może się Wkoncu zapala poprzez normalne włączenie guzikiem.
Colt 16V

[CJ0] montaż halogenów

Postprzez ludinho1 » 7 mar 2015, o 14:20

ja mam inną instalację więc nie zrobię ci fotki. kolory przewodów masz napisane w tamtym temacie. za dużo produkowania się więc lepiej będzie jak poprosisz na pw kolegę kryss on to robił niedawno jeszcze jak zdjęcia z tematu działały , więc ma zrobione jak trzeba i może ci wyśle zdjęcia :)
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum