Witam serdecznie wszystkich Colt Maniaków.
Mój wujek dostał w rozliczeniu Colta 98r 1.3 12v , a gdy dowiedział się ,że potrzeba mi autka to oddał mi za darmo.
I teraz może opisze o co chodzi. Mój Coilt posiada sekwencyjną instalacje gazową STAG-4 Eco. Problem jest w tym ,że podczas odpalania autka na benzynie ma za niskie obroty,jak próbje jechac na PB to szarpie tak jak gdybym odpalał auto na biegu, gdy już troche się rozgrzeje to jako tako jedzie ,ale przy większym wcisnięciu gazu robi takie muuuuu jak gdyby dostawał za mało ,albo za dużo paliwa (tak samo mam w simsonie jak jade na włączonym ssaniu poprostu nie chętnie wchdozi na obroty). Dodam ,że autko na Gazie chodzi bez problemów ma moc i wszystko jest okej.
Wymieniłem już filtr paliwa, swiece, kable ,zrobiłem 200km na benzynie z takim preparatem do czyszczenia wtrysków ,ale duzej poprawy nie ma.
PS: Dzisiaj rano odpaliłem na benzynie i pomijając niskie obroty normalnie jechał przez 2km ,a potem juz zaczął szarpać i nie wkrecać się na obroty. Nie wiem czy to ma coś do rzeczy ,ale na kolektorze wydechowym widze pęknięcie długosci 4cm)
Czy wiecie co może być przyczyną złej pracy na benzynie ?