Podobnych tematów było sporo ale mój jest trochę inny... ponieważ występuje tylko na zimnym silniku.
Auto próbowałem podłączać pod kompa 3 razy i albo nie widział błędów lub nie łączył się z kompem (kumpel ma urządzenie Scan Master, na spocie alien próbował i w warsztacie Perfect Serwis)
Auto mam ok 2 miesiące w pierwszym dniu jak je odebrałem świecił się check - zgasł sam bez mojej ingerencji i przez miesiąc nie świecił i znów od miesiąca świeci ale objawy mam identyczne z checkiem i bez! Czyli: auto szarpie przez pierwsze 3 max 5 minut jazdy - jest to dość nie regularne; czasem szarpnie tylko raz czasem przy każdym ruszaniu ze świateł. Problem występuje najczęściej na 2 biegu rzadziej na 1 i 3 a na pozostałych wcale (ale to może dlatego że zanim mogę wrzucić 4 bieg to auto już się zagrzeje)
Szarpie a właściwie nie wchodzi na obroty - najczęściej przy ok 2000obr ja mu gaz a on ok 2sekundy trzyma równo 2000obr i nagle zaczyna normalnie wchodzić na wyższe obroty. Jak wcisnę sprzęgło i dodam gazu normalnie wchodzi na obroty!
Colt z 2000r benzyna 1,6
Przyczyną nie są: kable, świece, filtry, zabrudzona przepustnica.
Jakieś pomysły co to?