Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Słabe ogrzewanie

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez ludinho1 » 8 sty 2015, o 18:41

wymontuj termostat i włóż do garnka z wodą, potem na ogień . powinien się otworzyć przy 88st albo 82st o ile dobrze pamiętam :). po wyjęciu z wody , jak temp. będzie się zmniejszać powinien ładnie się zamknąć .
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez omgwtf » 8 sty 2015, o 18:43

dobra a jeśli się okaże że winny termostat to silnik źle zareaguje gdy nie wymienię uszkodzonego termostatu? (nie chciałbym za dużo pakować w ten silnik skoro wkrótce i tak wylatuje :mrgreen:)
http://zdjecia.net.pl - darmowy hosting zdjęć bez limitów rozmiaru i czasu przechowywania

Czarny MIVEC - 11.01.2014 - 4.04.2017
CJ4A '03 - 25.03.2017 - ...
omgwtf
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 162
Auto: CJ4A '03
Województwo: Wielkopolskie

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez ludinho1 » 8 sty 2015, o 18:46

u ciebie pewnie się nie domyka i stąd słabe ogrzewanie. nic nie powinno się stać. mogę ci dać termostat za darmoszkę jak chcesz :)
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez omgwtf » 8 sty 2015, o 18:50

okej to przygarne go jesli jest Ci zbędny ;)
http://zdjecia.net.pl - darmowy hosting zdjęć bez limitów rozmiaru i czasu przechowywania

Czarny MIVEC - 11.01.2014 - 4.04.2017
CJ4A '03 - 25.03.2017 - ...
omgwtf
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 162
Auto: CJ4A '03
Województwo: Wielkopolskie

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez ludinho1 » 8 sty 2015, o 19:13

zbędny nie jest ale jak potrzebujesz to ci dam :) dobry dzieciak jesteś . opłacisz 9zł za wysłanie tylko :) . pw.
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez Jabol1985 » 15 sty 2015, o 10:35

Witam.
Podłącze sie do tematu. Podobny problem... brak ogrzewania, wymieniony termostat, przepłukana nagrzewnica, gumy od chłdnicy dolna i górna gorąca... możliwe że źle odpowietrzyłem??? Czy to wina nagrzewnicy???
Jabol1985

Dostał piw: 16
Auto: MITSUBISHI COLT CA0 1.6
Województwo: Pomorskie

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez MarcinZ » 15 sty 2015, o 10:37

Obstawiam zle odpowietrzone .
MarcinZ

Dostał piw: 2
Auto: e39 , colt

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez ludinho1 » 15 sty 2015, o 13:04

sprawdż czy pokrętło którym ustawiasz grzanie otwiera ci przepustnicę nagrzewnicy. bywały problemy z linką na tym odcinku .
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez pyzas » 14 paź 2016, o 20:49

Witam

Mam następujący problem z ogrzewaniem:
Na małym obiegu grzeje dobrze, jak tylko otworzy się termostat to przestaje grzać. Nagrzewnica przepłukana,układ przepłukany preparatem do chłodnic, ponieważ dolałem kiedyś wody do chłodnicy i po roku niezaglądania woda stała się ruda, teraz jest nowy płyn i odpowietrzone według serwisówki.
Proszę o sugestie i pomysły, bo zima za pasem:)
pyzas

Dostał piw: 2
Auto: Kolciara CA5A
Województwo: Nie dotyczy

[CA0] Słabe ogrzewanie

Postprzez hemi112 » 19 lis 2018, o 00:20

Akurat sobie czytam ,bo mam problem w CJ0,ale przeca to podobne auta ,to może da się problem usunąć działaniami jak w CA0 :)

Pokrętła działają,stopień nadmuchu się normalnie reguluje ,ale dość długo dmucha zimnym ,aż w końcu dmuchnie po kilkunastu minutach ciepłym.
Poza tym 2 dni temu szybko zaczęła temperatura sięgać maxa ,nawet podczas jazdy.Truteń jest żonowy ,a mnie akurat nie ma ,to będę myślał jak wrócę do domku za tydzień :)
Kiedy człowiek naprawdę chce żyć to medycyna jest bezsilna ;)
hemi112

Dostał piw: 21
Auto: Subaru Impreza + żonowy CJ0
Województwo: Dolnośląskie

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum