Wersja 5-drzwiowa. Postaram się dzisiaj/jutro zrobić pierwsze zdjęcia ale autko naprawdę jest fajne.
Mały opis : Silnik Mivec 1.3 , skrzynia automatyczna , zamontowany fabrycznie gaz. kolor czarny . Alufelgi. Auto jest służbowe ale też do użytku własnego więc mogę go używać cały czas. Narazie o spalaniu nie ma co pisać bo przez pierwszy miesiąc będzie paliło zdecydowanie więcej.
Pozytywy:
3.Super hamulce. Mają zamontowane wspomaganie hamowania czy coś takiego i faktycznie samochód staje ostro. Nawet bardzo ostro. Mam też dobre oponki więc naprawdę super zaje**ście hamuje w porównaniu z innymi mitsu z wcześniejszych lat.
2.Sporo miejsca z tyłu i z przodu. Jest przesuwana cała kanapa i miejsca jest jak w Lancerze. Wiem bo w firmie jest też kilka nowych Lancerów i praktycznie tyle samo mają miejsca.
3.Bardzo wysoko się siedzi i widoczność na jest naprawdę bardzo dobra.
4.Gaz zupełnie nie odejmuje mocy. Przynajmniej tak jest narazie. Przełączałem tryby i nie wyczuwa się żadnych spadków mocy. Może na hamowni coś by wykres pokazał ale nie odczuwa się tego wogóle. Szczególnie że poprzednie moje auta z intalacją gazową miały delikatnie wyczuwalny spadek mocy.
5. Ładniejsze wnętrze niż w poprzednim modelu tak samo jak linnia nadwozia. Przynajmniej mi bardzo się podoba
Negatywy:
1. Automatyczna skrzynia biegów za wolno przełącza biegi. Nie jest to wkurzające ale trzeba na to uważać szczególnie przy zjeżdzaniu ze skrzyżowania . Niby to tylko 1 sekunda ale trzeba na to uważać