Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

agent500 - ZX 2008r.

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Postprzez young » niedziela, 11 lip 2010, 18:22

cześć, co do pianki zamiast koła to:

1/ przetestowałem kompresor - bardzo sprawnie pompuje rowery, piłki, materace jak na takie maleństwo, ale uwaga nie zagotować go :-D .
2/ koło po piance da się wulkanizować, według kolegi gumiarza z 15 letnim stażem, natomiast mało który chce tracić czas na czyszczenie tego świnstwa, więc mówią że sie nie da :!:
sam jak tylko kasa pozwoli kupię jakiekolwiek używane.
UWAGA ---- we wnęce na koło nie mieści się oryginalne koło colta /195/ bo unosi się dywanik, choć srednica jest ok.
Ostatnio edytowano niedziela, 11 lip 2010, 18:23 przez young, łącznie edytowano 1 raz
young :) Obrazek
young
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez agent500 » poniedziałek, 12 lip 2010, 23:23

W ASO dojazdówka, lewarek, klucz ok. 450 zł. Stalowe koło ok. 350 w ASO, w necie występują taniej. Bridgestone Touranza ok. 350 w ASO - szybko licząc, może więcej, w necie chyba taniej. Na allegro nie widać albo mało jest felg używanych do colta. Rozważam zakup nowej felgi stalowej (jeśli się nie da używanej) i używaną oponę 195/55 R15 już nie ważne jakiej firmy. Olewam podniesiony dywanik. Zakładam, że ten zestaw lepiej sprawdzi się niż dojazdówka. Dobry pomysł?
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Terminus » wtorek, 13 lip 2010, 07:39

To jest zestaw, kompletny z dojazdówką na Allegro też około 400-450: koło, lewarek, klucz do kół.
Jest dobrze, będzie dobrzej!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Prowokacja to sens życia...
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez young » czwartek, 15 lip 2010, 21:13

felga używana stalowa stan Bd - 80-100 zł, opona nowa dowolna tania uda się kupić w granicy 200, lewarek tesco 55,'

lub

używane całe koło odkupione od gumarza jeszcze taniej do 200.
co do wneki proponuję przymierzyć aby nie być rozczarowanym
pozdro
young :) Obrazek
young
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez agent500 » sobota, 17 lip 2010, 23:25

No właśnie.. a na allegro są bardzo tanie (ok. 130 zł) dojazdówki, tyle że pasują do kilkunastu modeli samochodów, które choć maja taki sam rozstaw śrub, to mają inne ET. To jakaś ściema czy co?

przykład oferty:

KOŁO DOJAZDOWE
4 x 114,3 R15"
pasuje do następujących modeli:
MITSUBISHI - COLT (2004>), LANCER (2003>), CARISMA, SPACE STAR, GALANT, SPACE RUNNER/WAGON.
NISSAN - ALMERA (N16 od 2000>), PRIMERA (P11,P12)
HONDA - ACCORD.
HYUNDAI - COUPE, LANTRA, ELANTRA, SONATA, SANTAMO.
KIA - CERATO, CLARUS, MAGENTIS, CARENS, JOICE.
CHEVROLET - NUBIRA (J200 od 2003>), LACETTI, EVANDA, REZZO/TACUMA.
ROVER - (600, 800)
VOLVO - S40, V40

I INNE Z TYM ROZSTAWEM W 15" FELDZE
PASUJE DO WSZYSTKICH WYMIENIONYCH MODELI KTÓRE SA NA 4 ŚRUBY !!!
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez DED » sobota, 17 lip 2010, 23:26

wezcie sobie zapasowke normalna zalatwcie....
LiCzY sIę PrOwOkAcJa
Obrazek
DED
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Auto: Colt

Postprzez Terminus » poniedziałek, 19 lip 2010, 08:11

Jak policzyć cały zestaw którego nie ma to i tak wychodzi tyle co komplet z rozbitka (450) a w serwisie ode mnie chcieli 500 czy 600.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez agent500 » wtorek, 28 wrz 2010, 09:19

Słuchajcie, zakładał ktoś felgi od 6.5 cala wzwyż albo z dużo mniejszym et do swojego colta? I jak wrażenia? obciera coś? fabryka dała zdaje się 6 cali z et 46.
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Terminus » wtorek, 28 wrz 2010, 10:46

Ja od 12kkm jeżdżę na tych: http://www.alufelgi.net/753-felgi_alumi ... per_silver problemów nie ma, choć bałem się przed zakupem.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez agent500 » wtorek, 28 wrz 2010, 12:46

No właśnie, tak się zastanawiam na ile można sobie pozwolić.. Twoje widzę 6.5 cala et 40 czyli rozumiem ok 18-19 mm się wysunęły?
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Terminus » wtorek, 28 wrz 2010, 19:47

Prawdę mówiąc wygląd samochodu się na tyle zmienił że nie widać tego. Są zgodne z przepisami, nie wystają poza obrys i tyle mnie obchodziło tak na prawdę.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez agent500 » wtorek, 28 wrz 2010, 21:32

Jeśli w CZ3 parametry są takie jak w NEW to się pomyliłem i powinny się wysunąć ok. 12 mm, czyli w granicach normy i tyle co nic także można było nie zauważyć :)

pozdrowienia
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Re: agent500 - ZX 2008r.

Postprzez agent500 » sobota, 17 gru 2011, 15:50

Słuchajcie, ma ktoś może komputer pokładowy u siebie? zbliżają się święta i Sylwek i wraca temat optymalnej prędkości pod względem spalania. Jak by ktoś miał kompa niech wrzuci tu ile pokazuje chwilowego najmniej przy 80, 100 czy 120 km/h? mniej więcej.. zresztą wszystkich zapraszam żeby się dzielili swoimi spostrzeżeniami tu :)
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Terminus » sobota, 17 gru 2011, 22:37

chwilowe od 0 do 30, ale najczęściej między 3,5 a 6,5 dla tych prędkości. Pilnuj obrotomierza między 2 a 3kkm.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez agent500 » niedziela, 18 gru 2011, 01:08

Dzięki śliczne. A idzie ustalić prędkość optymalną przy pomocy kompa? np. przy 110 km/h koło 6 litrów bierze, a potem rośnie - czy coś w tym stylu?
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez agent500 » niedziela, 18 gru 2011, 02:23

Pytam bo instrukcja podaje maksymalny moment obrotowy przy 4 tys. Czy faktycznie komp pokazuje wtedy najniższe spalanie?
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Terminus » niedziela, 18 gru 2011, 08:55

Od tego jest obrotomierz, nie przekraczaj 4, chyba że przy wyprzedzaniu, a najlepiej będzie 2-2,5 obrotów. Sporo zmiennych jest, np: wiatr, kształt terenu itp.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez agent500 » czwartek, 26 sty 2012, 22:14

Witam,
trasa Toruń - Nowy Targ, 513 km zużycie niecałe 26 litrów, po przeliczeniu 5.0l/100km, trasa w nocy, zero ruchu, płynna jazda, brzydka pogoda, deszcz, śnieg, nie było przekraczane 100-110km/h. Poniżej 3tyś. tak jak pisaliśmy. Rekord wszech czasów. :rotfl:

P.S. Przycisk od ręcznego mi odpadł. :cry:
agent500
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Poprzednia strona

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50