Dawno nic nie pisałem bo auto się robi Został układ paliwowy, Dolot(ic i całe orurowanie) i wiązka Ale to nie przeszkdza w zamawianiu nowych gratów Co doszło : Nowe lampy w bdb stanie ( docelowo będą czarne na soczewce Biled), Wysoki podłokietnik, Ori grzybek HKS , Ori blow off Blitz, I NOWA kierownica momo( w oryginalnym obszyciu) tzw leżak magazynowy W związku z tym moja kierownica również momo będzie do sprzedania
Grupa na fb , czystym przypadkiem.Wcześniej pytałem gościa o jakieś graty z evo i jak zajrzałem tak skończyło się na tych zakupach Jeszcze pare innych ciekawych rzeczy mam , musze tylko porobić fotki
Dalszy zaległy update Zanim wyjąłem silnik założyłem karbonowa ramkę do licznika evo Colt dostał małe rejki Z racji że na środku bd ic i gdzieś musi być rejka to kupiłem mocowanie usa z evo X Poli na front Osłona termiczna colta( tzn ten kawełek metalu ) został zastąpiony porządną aluminiową osłoną 2 częściową wykonaną samodzielnie, jeszcze wydech 60mm ale nie mam zdjęć Tu fotka z wyciągania silnika A tak na koniec moje 1 wozidło
A więc pora zdradzić co trafiło pod maskę Jest to silnik turbo z volvo v40 1.9 T4 seria generuje 200 koni i 300 nm Pierwszy w polsce i prawdopodobnie na świecie
No proszę! czyli to projekt od nas z forum widziałem Twój post na fb tomchuck niedawno wspominał że ostatnio pod maskami coltów nuda, a tu proszę 1.9 T4 Masz jakieś fotki z prac? a może jakiś poradnik dla potomnych? np. lista potrzebnych gratów
Tak jeździ zapie**ala zostały do poprawy pierdoly typu sygnał prędkościomierza , wyszło ze pompa sprzęgła colta jest za słaba do tego sprzęgła i muszę zmienić na ta z volvo i jeszcze jakieś drobnostki ale jest ogromny przeskok już jest plan dorzucenia koksu na 300 koni A tomchuck wiedział od lutego gdzieś ? Wtedy urodził się pomysł tego swapu a rozważałem v6 Co potrzeba do swapu ? Całe v40 spawarkę i szlifierkę poważnie Jakis opis co musiałem rzeźbić zrobię jak bd miał chwile czasu więcej