Zakup kontrolowany -
http://coltmania.pl/zakup-kontrolowany/Od razu mówię, że też mechanikiem nie jestem i niech mnie ktoś w razie czegoś poprawi. Na podłużnicach opiera się cała konstrukcja samochodu, są to takie 2 grube warstwy metalu idące od samego początku auta do samego jego końca zaraz, na tym opiera się cała geometria auta itp. W Colcie CJ jak masz z tyłu zaczep na hak (pod światłem przeciwmgielnym w zderzaku) -

- to podłużnica lewa idzie od tego haka, on jest przyczepiony do podłużnicy właśnie. Najbardziej lubią gnić one właśnie zaraz pod zderzakiem, na długości od tego haka do baku paliwa (patrząc od spodu, musisz sobie to wyobrazić, bo nie mam zdjęć

), a prawa podłużnica gnije ciut mniej na tym odcinku, ale za to mocno gnije na wysokości mniej więcej końca progu, tam jak zaczyna się nadkole tylne już (też sobie to wyobraź

, tk jakbyś był w kanale i patrzył na auto, o

PS: co do ofert które dajesz - powiedz szczerze - podobają Ci się te Colty, bo - ten pierwszy, czerwony - ma ładny przedni zderzak, "tuningowy", a ten drugi - bo ma ogromne, ładne felgi. Zgadza się?
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.
Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...