Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

S_T_E_F_F (PROTON 415)

Czyli colt coupe oraz auta produkowane przez inne firmy, na licencji Mitsubishi.

Re: S_T_E_F_F (PROTON 415)

Postprzez S_T_E_F_F » piątek, 4 lis 2011, 14:22

Felga to Carbonado 974 15 " , Nałożone było na chwile iż strasznie korciło jak to będzie wyglądać(takze teraz brzydkie zimówki znów wstawione). I już problem iż mam tarcie o nadkola z tyłu więc będzie wymiana opon przed sezonem jeszcze na węższe i z mniejszym profilem.Mam nadzieje że to rozwiąże problem.
Jak będą fundusze i wolne od pracy to bym przyjechał... (ja pracuje świątek piątek i niedziela,także różnie może być)
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Auto: Proton 415

Postprzez mystek » piątek, 4 lis 2011, 15:55

ładny ten protonik :) szczerze nie wdziałem go wcześniej na forum :P. Tak patrząc po fotach to na pewno wywaliłbym wlepę Bosala ze zderzaka i pomalował przedni grill w czerń (zamiast chromu). No a do tego wszystkiego gleba, jak złoto, bo tearz jest fajnie, ale jest koza :/
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Bastek69 » piątek, 4 lis 2011, 17:00

fajnie się prezenci z tymi felgami tylko jak dla mnie to ja widzę je w innym kolorze na Twoim aucie :)
a jakie masz ET tych felg i co to za opona ?

ps. nie to żebym się czepiał ale po co Ci to "coś na masce" ??
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Auto: Proton Gti

Postprzez S_T_E_F_F » piątek, 4 lis 2011, 18:33

Grill już 2 razy był zmieniany... Jak znajdę stary gdzieś to kupie i będzie pod kolor lub po prostu ten się pomaluje... Mnie też poprzedni bardziej się podobał, ale któregoś dnia wypadło mu się podczas jazdy i rozjechałem go w drobny mak.Znalazłem tanio taki więc jak na razie jest jak jest.
Co do Felg na razie nie kombinuje z malowaniem, chce by tylko mi opony nie tarły. Felga poprzednia była 5,5J 4x100 Et 35 R14, Obecna jest 6,5JJ 4x100 Et 35 R15
poprzednia opona 185/60 14" teraz dałem 205/50 15" i mam tarcie przy dziurach i na zakrętach ale tylko z tyłu(zewnętrzna krawędź się zdziera). Dodam ze auto poszło w dół jakieś 3 cm po zastosowaniu sprężyn MTS technik. Teraz się głowie jakie opony zarzucić by było ok.Jakieś sugestie ??
A odnośnie tego czegoś na masce też planowane zniknięcie... Trafi maska w lepszym stanie tylko czekam na środki by ją pomalować pod kolor(na razie jest niebieska).
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez rosomak1983 » piątek, 4 lis 2011, 20:18

ehh a gdzie sie podziało oklejenie??? Było ładne bardzo...
browar jest tak pusty ze zgniatam go porannym gównem... ;-D
rosomak1983
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez S_T_E_F_F » piątek, 4 lis 2011, 20:30

pisałem wcześniej o oklejeniu... jakiś Dewastator(by brzydko nie powiedzieć) zdarł mi sporą część na drzwiach od pasażera i okropnie to wyglądało więc postanowiłem usunąć resztę i auto trafiło do lakiernika na poprawki.
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » sobota, 5 lis 2011, 16:24

przy takim et nie powinno trzeć kółko. a jakie masz opony szerokość i profil?... jak autko w dół poszło to może amorki już nie domagają ?

ja w poprzednim miałem takie fele i mi tarły przy oponie 195/50 a była to wina tylko i wyłącznie zawieszenia bo założyłem je do nowego i nawet z kompletem osób i pełnym bagażnikiem nic nie trze.
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez S_T_E_F_F » niedziela, 6 lis 2011, 03:05

No sprężyny obniżające jak wstawiałem to i wszystkie amorki poszły przy okazji do wymiany na nowe, więc nie sądzę by to była wina zawieszenia.Dystansów też nigdy nie było.Opony które mi trą to 205/50 R15.Mam tylko nadzieje że przy zmianie na 195/45 lub 195/40 (o ile znajdę coś w tym rozmiarze) problem zniknie.(Oby)
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » niedziela, 6 lis 2011, 20:18

wystarczy 195/50 ;)..........................
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Matejo » poniedziałek, 7 lis 2011, 17:59

Bastek69 napisał(a):wystarczy 195/50 ;)..........................

zgadzam się ja u siebie mam taki rozmiar i naprawdę przy dużym ciężarze dopiero na dziurach trze, teram mam serie sprężyny ale nawet na -40 mi nie tarło.
(...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
Obrazek
Matejo
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez S_T_E_F_F » poniedziałek, 7 lis 2011, 23:47

zakupiłem ROADSTONE RADIAL N3000 195/45R15 KOMPLET. w przyszłym tygodniu już przerzucę raczej więc o ile nie napada śniegu to odbędzie się kolejny test...
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » wtorek, 8 lis 2011, 11:06

będą zabki boleć, oj będą :P

bardzo niski profil. ja mam taki podany u siebie w dokumentach dla opony na felę 16"
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez S_T_E_F_F » sobota, 12 lis 2011, 17:49

Test zaliczony... Jest pozytywnie. Nic nie ociera. Fakt jest teraz bardziej twardo,ale znośnie :-) UF
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez Paweł-Kraków » sobota, 31 gru 2011, 15:47

Witam bardzo ładny samochód ale według mnie 400-setki nie są podobne do coltów tylko jak co to 300--setki ale naprawde bardzo bardzo mi sie podoba tez bym chciał tak mojego 313gli 1.3 dopiescic i zaczne od malowania bebnów i wymiane części jak kiedys znajde POZDRAWIAM
Paweł-Kraków
Potencjalny COLTMANIAK

Postprzez S_T_E_F_F » niedziela, 1 sty 2012, 22:08

Zgadzam się się z kolegą iż 300 bardziej przypominają colta niż 400. I coltmaniaków i mitsumaniaków z protonem 400 też jest bardzo mało.Ciesze się że się podoba autko... Powodzenia w modach
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez S_T_E_F_F » piątek, 20 kwi 2012, 22:11

UPload :-)
Załączniki
west.jpg
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez ślimak » piątek, 20 kwi 2012, 22:16

Ładnie ale na zdjęciu w podpisie ładniej. Ale i tak jest ok ;)
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Postprzez Thoryne » wtorek, 22 maja 2012, 12:14

Ładny Ten protonik ;)
Swojego Planuje trochę podobnie zrobić, aczkolwiek póki co muszę zająć się mechaniką.
Autko Fajne, wygodne i kompletnie bezawaryjne. ;)
Tylko jeden problem. Rdza :)
Widzę że Kolega ma Emblemacik Tygrysa. Sam czaje się na taki albo czarny bo ten ze słoneczkiem jest denny. Jak by miał ktoś namiary na emblemacik proszę o kontakt, z Chęcią kupię ;)
Thoryne
Trochę napisał...

Auto: Proton

Postprzez S_T_E_F_F » wtorek, 22 maja 2012, 13:49

No niestety rdza to sporawy problem.. już Proton był malowany (cały bok i dach). Teraz zbieram się by maskę zmienić i pomalować w kolor.
Emblematy to straszne rodzyny, tak jak samo auto.
Ten na fotkach wcześniej nie wytrzymał nawet tygodnia i już został skradziony. To już mój drugi. Wkręciłem ,,denne,, słoneczko znów. :-(
Powodzenia w modach :-)
Obrazek
S_T_E_F_F
COLTMANIAK

Postprzez Thoryne » wtorek, 22 maja 2012, 14:00

Dzięki ;)
Na pewno podzielę się z wami swoimi Modyfikacjami ;) Póki co autko posiadam 2,5 miesiąca ;)
Mój też był Malowany, ale nie przez mnie tylko poprzedniego właściciela, niestety niestarannie. Lakier się łuszczy i purchle rdzy, jak przybędzie gotóweczki to się tym zajmę ;)
Potrzebuję kupić lampę tył klapa prawa i błotnik. A niestety na allegro nie ma w dobrym stanie. Jak by ktoś znał dostawcę był bym wdzięczny.
Pozdrawiam ;)
Thoryne
Trochę napisał...

Auto: Proton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plymouth/Proton/Mirage