Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Onyx - Proton 313 Gli 97r.

Czyli colt coupe oraz auta produkowane przez inne firmy, na licencji Mitsubishi.

Postprzez Onyx » poniedziałek, 21 lut 2011, 20:15

Chciałbym volvo v40 po 2001r i w w benzynie 2.0 (tylko i wyłącznie BEZ GAZU), ale na tego trzeba mieć troche więcej kasy...Więc jeśli nie uda mi sie dozbierać kasy, to wtedy pomyslę...może jakiegoś francuza...
W każdym razie stawiam bardziej na 4 drzwi i coś nowszego do Protona.
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez ozzy89 » poniedziałek, 21 lut 2011, 21:53

Onyx napisał(a):W każdym razie stawiam bardziej na 4 drzwi i coś nowszego do Protona.

a może Lancer ? :mrgreen:
Obrazek
ozzy89
Klubowicz
Klubowicz

Auto: CA4A Malibu

Postprzez Onyx » poniedziałek, 21 lut 2011, 22:02

ozzy89 napisał(a):
Onyx napisał(a):W każdym razie stawiam bardziej na 4 drzwi i coś nowszego do Protona.

Który?
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez rosomak1983 » piątek, 25 lut 2011, 17:06

Onyx napisał(a):Który?

CBO only
browar jest tak pusty ze zgniatam go porannym gównem... ;-D
rosomak1983
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez ozzy89 » piątek, 25 lut 2011, 20:25

Onyx napisał(a):
ozzy89 napisał(a):

Który?

to ma być Twoja bryka, więc sobie wybierz :mrgreen:
Obrazek
ozzy89
Klubowicz
Klubowicz

Auto: CA4A Malibu

Postprzez Onyx » sobota, 26 lut 2011, 11:19

rosomak1983 napisał(a):CBO only

No nie powiem, brzydkie to one nie są (a Twój to już całkiem przekozak), ale bede szukał raczej czegoś nowszego.
Póki co, musze sprzedać protona, a wtedy bede się rozglądał...
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » wtorek, 29 mar 2011, 00:27

Mimo tego, że auto do sprzedania, to stoi w garażu-ściągnięty zderzak, lampy, kierunkowskazy.
Lampy i kierunkowskazy juz pomalowane, klosze wypolerowane itd.-jedynie trzeba skleić ;-)
Dzisiaj udało mi sie przesunąc akumulator bez ingerencji w blachę :-D Stożek poszedł głebiej (czyli bardziej za aku), no i z pomocą kumpla pociągnąłem powietrze ze zderzaka.
Pytanie tylko: W protonie na bokach zderzaka są takie zaślepki. Czy myślicie, że powietrze ciagnięte z tamtego otworu będzie dobrze leciało na stożek?

P.S.
Wiem wiem....myślicie sobie "sprzedaje a dalej cos kombinuje z samochodem".A więc odpowiadam-ciągle biję sie z myślami :-/
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez tresorex » wtorek, 29 mar 2011, 10:08

Pytanie tylko: W protonie na bokach zderzaka są takie zaślepki. Czy myślicie, że powietrze ciagnięte z tamtego otworu będzie dobrze leciało na stożek?

raczej nie ma bezpośredniego połączenia tego otworu z przestrzenią pod maską... Oryginalnie mimo że puszka jest właśnie w tamtych okolicach to wlot do niej jest pod maską w okolicy migacza, dalej leci do puszki i wraca w górę do przepływomierza... musiałbyś chyba ten otwór w zderzaku połączyć jakąś rurą ze stożkiem ;)
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez Onyx » wtorek, 29 mar 2011, 12:04

tresorex napisał(a):musiałbyś chyba ten otwór w zderzaku połączyć jakąś rurą ze stożkiem

Połączyć może nie połączyłem, ale jest rura poprowadzona (fi 80 chyba-taka aluminiowa,giętka) z tego właśnie otworu w zderzaku,a pod maska wychodzi przed samym stozkiem.
Musze poszukać slot na karte pamięci to wstawię zdjęcia i pokażę jak to mniej wiecej wygląda.

edit

A słuchajcie...czy sklejenie kloszy lamp i kierunkowskazów sylikonem (bezbarwny) będzie dobre? Będzie to trzymać?
Ostatnio edytowano wtorek, 29 mar 2011, 15:44 przez Onyx, łącznie edytowano 1 raz
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » wtorek, 29 mar 2011, 21:51

klej lamp sobie nagrzewnicą rozgrzej odrobinę i złapie bez silikonu. Ewentualnie później jak zaschnie to sobie wokoło objedź silikonem dla uszczelnienia.
Ta dziura o której mówisz jest na światła doświetlające zakręty. Praktycznie nie do dostania. ;)
Powietrze pociągniesz tamtędy spokojnie do stożka, tylko musisz wyrzucić dyfuzor z dziury w ćwiartce. (ale to chyba już zrobiłeś ;) )....
tylko takim moim zdaniem będzie to szpetnie wyglądać. Lepiej zrwzygnować z halogenów jeśli się na nich nie jeździ, lub pociągnąć tą rurę właśnie od miejsca gdzie zaczynają się te poziome żebra zderzaka na dole. tam się nie będzie rzucać w oczy a jak jest giętka rura to da radę.
ja u siebie miałem zrobiony dolot zamiast halogenu bo mi nie działały a szkoda żeby się taka dziura w zderzaku marnowała ;)
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Auto: Proton Gti

Postprzez Onyx » środa, 30 mar 2011, 00:22

Bastek69 napisał(a):klej lamp sobie nagrzewnicą rozgrzej odrobinę i złapie bez silikonu. Ewentualnie później jak zaschnie to sobie wokoło objedź silikonem dla uszczelnienia.

Wszystko złapałem na sylikon. Juz po pięciu minutach nie można było oderwac klosza ;-)

Bastek69 napisał(a):Ta dziura o której mówisz jest na światła doświetlające zakręty. Praktycznie nie do dostania.

To juz dawno wiedziałem i widziałem takie na zdjęciach w sieci ;-)

Bastek69 napisał(a):Powietrze pociągniesz tamtędy spokojnie do stożka, tylko musisz wyrzucić dyfuzor z dziury w ćwiartce. (ale to chyba już zrobiłeś )....
tylko takim moim zdaniem będzie to szpetnie wyglądać. Lepiej zrwzygnować z halogenów jeśli się na nich nie jeździ, lub pociągnąć tą rurę właśnie od miejsca gdzie zaczynają się te poziome żebra zderzaka na dole. tam się nie będzie rzucać w oczy a jak jest giętka rura to da radę.
ja u siebie miałem zrobiony dolot zamiast halogenu bo mi nie działały a szkoda żeby się taka dziura w zderzaku marnowała

Ja w ogóle nie mam halo i nie mam dziur tylko plastiki (a'la zaślepki) których nie da się wyciągnąć tylko trzeba wycinać :-/ Pociagnąłem z ww zaślepki i bez dyfuzora, bo cos mi wtedy nie pasowało z nim. Narazie pojeżdże bez zaślepki. Myślę, że w to miejsce kupie siatke "plaster miodu", ładnie wytne kształt zaślepki i przykleje :-D

Dopiero co wróciłem z garażu.Padam na pysk. Dobranoc...
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » środa, 30 mar 2011, 09:38

też mam takiego patenta zrobionego z siateksem czarnym w plaster miodu ;).... nawet nieźle to wygląda ;)
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » środa, 30 mar 2011, 11:04

Bastek69 napisał(a):też mam takiego patenta zrobionego z siateksem czarnym w plaster miodu .... nawet nieźle to wygląda

Ale w którym miejscu tak zrobiłeś?
Przy okazji, Bastek, nie masz na zbyciu korbki do szyby??
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » środa, 30 mar 2011, 12:10

u mnie elektryka. Ale o ile mnie pamięć nie myli to może mam od Colta ale na wsi. W niedziele jadę to poszukam.

a siatex miałem założony właśnie w te otwory na halogeny bo miały oprawy połamane i strasznie wyglądały a na dodatek nie działały :-P
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez ślimak » czwartek, 31 mar 2011, 10:16

Onyx. Takie pytanie bo się już gubię w tym temacie. Ten proton na pewno na sprzedaż idzie ?? Bo nie wygląda jakby szedł. Non stop coś nowego się dzieję. A jakieś aktualne foto może ?? Bo ciekaw jestem jak się teraz prezentuje
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Postprzez krzychu0212 » czwartek, 31 mar 2011, 10:40

ślimak napisał(a):Onyx. Takie pytanie bo się już gubię w tym temacie. Ten proton na pewno na sprzedaż idzie ?? Bo nie wygląda jakby szedł. Non stop coś nowego się dzieję.

Pare postów wcześniej przecież pisał:

Onyx napisał(a):Wiem wiem....myślicie sobie "sprzedaje a dalej cos kombinuje z samochodem".A więc odpowiadam-ciągle biję sie z myślami :-/
krzychu0212
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Bastek69 » czwartek, 31 mar 2011, 11:03

ponton pewnie teraz jest fuu błe bo Onyx felgi sprzedał :-P
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Matejo » czwartek, 31 mar 2011, 11:24

Bastek69 napisał(a):ponton pewnie teraz jest fuu błe bo Onyx felgi sprzedał :-P

JAAAAAAAAAAAAAA, co ty gadasz sprzedał, i nic nie mówił, ciekawe coteraz nabędzie hehe.
pzdr
(...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
Obrazek
Matejo
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Onyx » czwartek, 31 mar 2011, 13:07

Bastek69 napisał(a):ponton pewnie teraz jest fuu błe bo Onyx felgi sprzedał

Nie sprzedał, proton na nich jeździ ;-)

I tak jak napisał (a raczej zacytował) krzychu0212, niezdecydowany jestem. Juz tak ładnie wygląda. Po drugie, to mój pierwszy własny samochód. Ma się sentyment do niego.

Powiem tak: kartki wiszą na szybach, będę z nimi jeździł. Na żadnym portalu aukcyjnym czy czyms podobnym nie będę go wystawiał. Jak ktoś się zainteresuje karteczka na szybie, to może pójdzie. I tak z ceny juz niżej nie zejdę.

Ktoś o zdjęcia się dopominał...zrobione dosłownie przed chwilą ta co stoi na światłach ;-)
Kierunki jeszcze nie założone,bo jeden się dobrze nie skleił.
Załączniki
IMAG0275.jpg
IMAG0275.jpg (463.19 KiB) Przeglądane 36 razy
IMAG0270.jpg
IMAG0270.jpg (661.13 KiB) Przeglądane 45 razy
IMAG0268.jpg
IMAG0268.jpg (756.33 KiB) Przeglądane 38 razy
IMAG0276.jpg
IMAG0276.jpg (489.01 KiB) Przeglądane 38 razy
IMAG0277.jpg
IMAG0277.jpg (500.65 KiB) Przeglądane 36 razy
Ostatnio edytowano czwartek, 31 mar 2011, 17:42 przez Onyx, łącznie edytowano 1 raz
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez ślimak » czwartek, 31 mar 2011, 21:46

Ładnie wygląda. Mnie się podoba. Mimo że bez kierunków ;)
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plymouth/Proton/Mirage