Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Onyx - Proton 313 Gli 97r.

Czyli colt coupe oraz auta produkowane przez inne firmy, na licencji Mitsubishi.

Postprzez Onyx » wtorek, 19 kwi 2011, 14:18

No i dzisiaj skończyły sie klocki..... :-/
Właściwie to tylko z jednej strony, ale trzeba bedzie wymienic komplet. W tarczy zrobił sie dookoła rowek głębokości 1mm...
Co polecacie? Chcę żeby nie piszczały i nie brudziły za bardzo, nie muszą byc jakieś mega wytrzymałe (znaczy się do ostrej jazdy).
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Bastek69 » wtorek, 19 kwi 2011, 15:03

tarcze jak wymieniasz to ja polecam ATE. nie drogie a dość dobre ;-) a co do klocków to ja bym brał brembo ;-)
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Auto: Proton Gti

Postprzez Matejo » wtorek, 19 kwi 2011, 15:44

Ja polecam klocki Ferodo jeżdże na takich i są świetne
(...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
Obrazek
Matejo
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Bastek69 » wtorek, 19 kwi 2011, 17:15

ooo właśnie.... nie mogłem sobie przypomnieć tej nazwy :-P .... też mam takie i są git ;-)
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » wtorek, 19 kwi 2011, 23:30

Zapomniałem dodać...i żeby też nie były drogie! Brembo i Ferodo to w sumie dwie najbardziej znane marki na rynku...nie mam teraz za bardzo kasy żeby kupic cos droższego, a bez klocków przecież nie będę jezdził. Dlatego coś do 70-80zł za komplet. Co w tej cenie polecicie?
Proton juz stoi na kołkach ;-)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez macieekg » środa, 20 kwi 2011, 06:55

Co prawda nie używałem ale p.Mateusz polecał mi klocki RH
Live to ride, ride to live! by
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Bastek69 » środa, 20 kwi 2011, 11:39

jak masz dać 80 zł za komplet to ja bym na Twoim miejscu dołożył te 20 zł i kupił ATE
przynajmniej będziesz mieć hamulce, które Cie nie zawiodą a na tym naprawde nie warto oszczędzać, tym bardziej że 20 zł to nie dramatyczna różnica ;-)
Bastek69
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » czwartek, 21 kwi 2011, 00:11

Jutro zadzwonie do gościa u którego zawsze kupuję części i zapytam co ma w asortymencie ;-)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » niedziela, 24 kwi 2011, 12:56

Zamówiłem w piatek klocki RH.... jakie będą takie będą....Ojciec patrzył na tarcze i powiedział że narazie nie muszę wymieniać.

W związku że kasę straciłem na klocki, to sprawa z rozpórkami narazie stoi :-/
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Re: Onyx - Proton 313 Gli 97r.

Postprzez Onyx » wtorek, 20 wrz 2011, 23:27

Witam po dłuuuugiej przerwie mojego udzielania sie na forum!
Protona już u mnie nie ma- ale daleko nie poszedł ;-) Jezdzi nim moja narzeczona, więc jak coś to moge przy nim jeszcze coś pogrzebać :P Przez ten długi czas, proton miał małą stłuczkę-poszła lampa i kierunek-wyrwałem 400zł od gościa. Lampe kupiłem za 180, kierunek miałem, ale smokedy są teraz tylko z jednej strony...Będę miał czas to zrobię żeby było ładnie wszystko ;-)

A co do mnie, kupiłem coś większego. Celowałem w BMW 525/530 w kombii, volvo v40 2.0T. Ostatecznie kupiłem Saab'a. Auto bajka imo. 2001 rocznik, 2.3 Turbo (240KM), 180tys., wersja AERO, Czarny. Jutro jadę na serwis do Niemiec żeby wszystko porządnie oglądneli (ew. wymienili).
Piąteczka!
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez ozzy89 » środa, 21 wrz 2011, 22:50

no no ładna wymiana :D pokaż to cudo :) od zawsze podobały mi się Saaby 900 II gen i 9-3 I gen w wersji Aero :D czarny, to jedyny słuszny kolor :D i kozacke ori felgi miały :) jak to się prowadzi w zakrętach ? ;>
Obrazek
ozzy89
Klubowicz
Klubowicz

Auto: CA4A Malibu

Postprzez Onyx » piątek, 23 wrz 2011, 19:05

ozzy89 napisał(a):no no ładna wymiana :D pokaż to cudo :) od zawsze podobały mi się Saaby 900 II gen i 9-3 I gen w wersji Aero :D czarny, to jedyny słuszny kolor :D i kozacke ori felgi miały :) jak to się prowadzi w zakrętach ? ;>

Bajecznie ;-) Myślałem że zawieszenie będzie bardziej komfortowe... inaczej: jest komfort ale i nie jest zbyt miękko. Ostatnio jechałem po zakrętach (oczywiście TCS włączone) to 80/90 km/h dało rade spokojnie wejść. Jutro zrobię zdjęcia to coś pokaże, bo telefonem brzydkie wychodzą. Aha...no i wczoraj wróciłem z serwisu w Niemczech-wymieniłem turbo na nówkę sztukę. No i od razu posprawdzali czy wszystko jest ok- odma była źle podłączona i od nowszego modelu no i chłodnica była odwrotnie zamontowana (nie wiem jak to możliwe )- dla tych co nie wiedzą-tak robią serwisy w PL (a dokładniej- w Zielonej Górze).

Felgi ma ori- 225/45/17. Co prawda opony wyglądaja pięknie ale jakieś badziewie to, bo od 140km/h zaczynają mocno buczeć. Póki co, skupiam się na mechanice-a takie rzeczy jak opony czy jakas przepalona żarówka moga poczekać ;-)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Poprzednia strona

Powrót do Plymouth/Proton/Mirage