Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

nowotworek - Plymouth COLT 1.5

Czyli colt coupe oraz auta produkowane przez inne firmy, na licencji Mitsubishi.

nowotworek - Plymouth COLT 1.5

Postprzez nowotworek » poniedziałek, 4 sty 2010, 11:42

Witam chciałem się przedstawić Jestem Piotrek z okolic Krakowa. od nie całego miesiące jestem posiadaczem tegoż to auta czyli Plymouth COLT 1.5 sedan dwu drzwiowy, rocznik 1993. Jestem jego już trzecim właścicielem (współwłaścicielem). Zdjęcia postaram się zamieścić w najbliższym czasie. To co najbardziej mnie zdziwiło to to, że wszędzie gdzie spojrzę to widzę znaczki Mitsubishi :D (no poza jedną szybą gdyż została ona rozwalona poprzedniej właścicielce przez kolekcjonerów radioodbiorników) Silnik to 4g15. Dopiero co od 11,12,2009 zrobiłem nim ok 800 km więc nie znamy się aż tak dobrze jak z poprzednim samochodzikiem czyli Fiatem 126elx.

Niestety jak na razie początek znajomości przebiega trochę pod górkę gdyż nawalił mi mechanizm wycieraczek, a dokładnie wypadło mi cięgło od mechanizmu do pierwszej wycieraczki mi, co prawda założyłem je z powrotem ale znajomy mechanik powiedział że jest rozwiązanie na krótsza metę. Jak zadzwoniłem do ASO to jak podali ceny to zdębiałem gdyż przekraczały one kwotę która przeznaczyłem na samochód.( 1500 silniczek a 650 mechanizm) ale i tak nie są dostępne. Stąd moje pytanie czy jest możliwość użycia tego mechanizmu od któregoś Colta Mitsubishi skoro są one tak bardzo do siebie zbliżone. Jeśli tak to od którego modelu bo silnik to 4g15 czyli silniki z Coltów C5x natomiast buda mi bardziej pasuje pod Colty CA0 nawet rocznik-owo mój Colt pasuje do niego.

Ależ się rozpisałem. Pozdrawiam
PS. Zdjęcia będą w krotce
Ostatnio edytowano poniedziałek, 25 sty 2010, 20:49 przez nowotworek, łącznie edytowano 1 raz
nowotworek
Trzypostowiec

Postprzez macieekg » poniedziałek, 4 sty 2010, 12:07

Witaj. Pokaż fotki bo jestem ciekaw jak wygląda twoje wozidło.
Jeśli chodzi o mechanizm wycieraczek to najlepiej jakbyś nam pokazał
jego zdjęcie to ktoś ci odpowie z którego modelu będzie pasował.
Live to ride, ride to live! by
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez tresorex » poniedziałek, 4 sty 2010, 19:36

witaj!

Na początek zapoznaj się z regulaminem bo zakładasz temat tu gdzie nie powinieneś - dlatego go przenoszę tu gdzie powinien być czyli do przedstaw się. Gdy napiszesz przynajmniej 3 posty i dodasz fotki auta przeniesiemy Cię do klubu :)

Części dopasujesz od colta CA0 lub lancera CB0. Dużo tanich części dostaniesz od userow coltmanii (pawela, trawor, zombie).
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez YoPiciowy » poniedziałek, 4 sty 2010, 21:18

Czuje,że to ten czerwony co ktoś link zapodawał ;)
Obrazek
YoPiciowy
Moderator
Moderator

Postprzez nowotworek » poniedziałek, 4 sty 2010, 23:37

co prawda to nie jest zdjęcie mojego samochodu ale zamieszczam link do zdjęcia tego modelu http://consumerguideauto.howstuffworks. ... 008#toptab . Mój samochód jest koloru turkusowego (zielono-niebieski).
nowotworek
Trzypostowiec

Postprzez MarcinZG » poniedziałek, 4 sty 2010, 23:47

Ale my wiemy jak wygląda Plymouth Colt. Chodzi o to abyś dodał zdjęcia samochodu należącego do Ciebie ;-)

Poza tym to witam na forum. :-D
Obrazek
Be Quick or... be dead
MarcinZG
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez wizer » czwartek, 7 sty 2010, 19:19

Powitać kolegę z Krakowa :)
ObrazekObrazek
wizer
Moderator
Moderator

Postprzez zombie » wtorek, 12 sty 2010, 19:23

YoPiciowy napisał(a):Czuje,że to ten czerwony co ktoś link zapodawał ;)

tamten mial 4g93 sohc

co prawda to nie jest zdjęcie mojego samochodu ale zamieszczam link do zdjęcia tego modelu http://consumerguideauto....=1684008#toptab . Mój samochód jest koloru turkusowego (zielono-niebieski).

mialem 2 takie colty, ladny kolorek:) witamy w klubie, ale pokaz fotki potworka:)
lotka GTI ze stopem sprzedam, posiadam części do colta CA0 1,6 gg: 4563232
moje aukcje
Obrazek
zombie
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Zielon » wtorek, 12 sty 2010, 21:52

nowotworek, Witam, i czekam na real fotki :D
Zielon
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez tomek_ch86 » sobota, 23 sty 2010, 21:06

witam serdecznie :) wstaw fotki autka ;)
Pozdrawiam i zycze szybkiej naprawy autka :)
22.12.2008 - 28.05.2011 Mitsubishi Colt CA4A
29.07.2011 - Alfa Romeo 156 1.8TS by Zender
tomek_ch86
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez xymox » niedziela, 24 sty 2010, 14:20

Witam na forum i pozdrawiam! :-D
xymox
COLTMANIAK

Postprzez nowotworek » poniedziałek, 8 mar 2010, 15:25

Okazało się, że awaria potworka nie była taka straszna wystarczyło posmarować i nałożyć prowadnice na trzpień i hula jak na razie całą zimę i jest wszystko w porządku. Postanowiłem w końcu pokazać samochodzik :) (tylko nie bijcie mnie ze jest brudny, był myty ale w obecnych warunkach przejedziesz parę kilometrów i jest brudny na nowo).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przymierzam się do wymiany oleju oraz filtrów, dlatego muszę zadać następujące pytanie jaki olej i czy ten samochód jest wyposażony w filtr paliwa??
O olej pytam z tego względu, że w instrukcji mam podane rodzaje oleju jakie mogę zastosować (SAE 5/10/20W-30/40/50) przy API SG lub SG/CD a jak przeglądałem oferty firm to wszystkie maja API pokazujące lepszą jakość czyli SH wzwyż (i czy mogę spokojnieich używać przy swoim staruszku) jeżeli tak to chyba optymalnym będzie SAE 10W-40( myslę o Valvoline max life lub castrol magnatec). Natomiast na kartce dodawanej przy wymianie oleju był olej API SF/CD 15W-40, a to jest chyba olej mineralny i one nie mogą być używane( tak mam w instrukcji obsługi) czy to oznacza ze mam w nim niewłaściwy olej i mogą się pojawić problemy??
Jak na razie zrobiłem nim koło 2 kkm i wrażenia są bardzo pozytywne nawet nie przypuszczałem że może mieć on takiego kopa :D
nowotworek
Trzypostowiec

Postprzez zombie » poniedziałek, 8 mar 2010, 15:36

lej valvoline maxlife :D
lotka GTI ze stopem sprzedam, posiadam części do colta CA0 1,6 gg: 4563232
moje aukcje
Obrazek
zombie
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Onyx » piątek, 19 mar 2010, 12:52

Pokrywa zaworów inentyczna jak u mnie w protonie;)
A nie podobała mi sie to ja troche zmieniłem ;P
Plymouth fajny...wymyc, wycackać i będzie sie prezentował :)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Maniek » czwartek, 25 mar 2010, 22:51

Witam równiez i ja. Fajny. Poprzedni własciciel chyba sprzedał Ci na kołach od wózka dzieciecego.:P Zyczę przyjemnej eksploatacji autka
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Onyx » piątek, 26 mar 2010, 00:05

No fakt...kółka to ma troche małe...ale podejrzewam że z upływem czasu pojawi sie jakaś ładna felga ;)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez maroch » środa, 7 kwi 2010, 20:06

wręcz identyczny jak Eagle Summit
maroch
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do Plymouth/Proton/Mirage