Przejdź do zawartości

Strona główna forum ‹ Nasze auta ‹ Pozostałe auta Mitsubishi
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
    • Regulamin • • • FAQ

Tomchuck MitsuGarage

Czyli nasze miśki inne niż Colty i ich pochodne.

Tomchuck MitsuGarage

Postprzez tomchuck » 25 sty 2023, o 22:18

Ja robiłem testy na dyszy 4mm i jeszcze miałem mały spadek ciśnienia, więc poszedł test z 3mm, wtedy już byłem w stanie utrzymać 6bar i jest spoko, jeszcze testowałem różne gradacje piasku, na chwilę obecną lepiej sie sprawdził 0,3-0,8 niż np 0,5-1,2, musze jeszcze zrobić test z 0,1-0,5 :)
O chłodnicy myślałem, ale mam dosyć dobry odwadniacz i daje radę. nie miałem problemu z zatykaniem dyszy.
Co do warstwy bitumicznej to nie wiem czy będę wszystko zrywał, bo ogólnie podwozie jest ładne, więc może ruszę ja tylko w miejscach gdzie sie coś zaczyna dziać. A co do szczotki to potwierdzam. Najlepiej jeszcze taka bardzo twarda to rwie gumę w moment :)
U mnie butla jest 80l, więc piasku wejdzie sporo. Wąż też od razu kupiłem typowy do piaskowania, A wspomniana dysza już zakupiona tez z węglika wolframu, także wytrzyma długo trzymając prametry. Testy były na ceramice i zwykłym wężu, ale jak już robiłem to tak żeby sprzęt służył dłużej, bo na tym aucie sie nie skończy z taką kompleksową pracą ;)
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 512
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Poprzednia strona

Powrót do Pozostałe auta Mitsubishi

Powrót do Strona główna forum