Przejdź do zawartości

Strona główna forum ‹ Nasze auta ‹ Nasze inne auta
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
    • Regulamin • • • FAQ

Indianiec Gregg-a + japoński wszędołaz

Nasze auta, niebędące Mitsubishi.

Postprzez tomchuck » 7 kwi 2018, o 21:27

Coraz bardziej mi się ten Jeep podoba po ubraniu w te wszystkie dodatki... Jeszcze dodać jakieś karabiny i dać go w czarny mat a będzie jak z Mad Maxa :D No i do v8 to wydech przelot wyprowadzony pod progami :] czyli takie auto którego zaczynasz się bać jak spotkasz na drodze...
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 314
Auto: Fto i Diamante
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez Gregg » 8 kwi 2018, o 06:46

Haha :lol:
Mad Maxa nie będzie bo za karabin na dachu, to bym chyba pojechał na kilkuletnie w wczasy, na koszt podatników...a w czarnym macie miałem Pathfindera (V6 :niegrzeczny: ) i już mi przeszło! Parę pierdół pewnie jeszcze wpadnie bo to będzie raczej takie "Texas Edition" ;)
Przelot już mi chodził po głowie bo ładnie bulgocze bez puszki, ale żeby rozbić go na dwie strony muszę pokombinować coś z lambdą - jest już na wspólnej rurze.
Generalnie Jeep zostanie chyba autem rekreacyjnym i dostanie kolegę, który zastąpi go w codziennym cioraniu...zobaczymy :)
Obrazek
Gregg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 146
Auto: Jeep GC 5.2 V8, Yamaha TW
Województwo: Nie dotyczy

Postprzez Gregg » 21 kwi 2018, o 19:52

No i wujek Chang znowu coś tam przysłał - mówił, że reszta będzie później bo Trump robi im pod górkę :P

Obrazek

Obrazek

...i tak to wygląda po ciemaku - telefon nie chce w nocy robić dobrych zdjęć :zly:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Gregg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Gregg » 24 kwi 2018, o 16:24

Chyba powinien znowu zmienić mi się tytuł tematu, albo powstać nowy bo okazuje się, że na stare lata już mi coraz bardziej odpie**ala :niegrzeczny:
...ktoś, kiedyś wspominał, że Colty mają trochę wspólnego ze Smartami - może akurat nie z takimi no ale cóż, stało się...nabyłem drogą kupna takiego prawie Colta, a raczej wózek sklepowy - a nawet dwa - drugi był gratis ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie będę się rozpisywał bo jaki Smart jest, każdy widzi :P
Oba rydwany, to Smarty Fortwo z 2001 roku (ale każdy w innej wersji) napędzane potężnymi silnikami 0.8 CDI o zawrotnej mocy 41KM!
Napęd oczywiście jedyny prawilny (oprócz 4x4) - RWD - przenoszony z silnika za pomocą automatycznej 6-biegowej skrzynki z możliwością ręcznej zmiany przełożeń.
Oczywiście na pokładzie jakaś dwucośtam klimatyzacja, panoramiczny dach, podgrzewane skórzane taborety i elektryka - jedynie lusterka regulowane są ręcznie, ale jaki to problem skoro manetkę prawego lusterka spokojnie obsługuję z fotela kierowcy (przełącznik prawej szyby również) :lol:
...żeby nie było - to nie są igła-salonówki...oba na chodzie, ale w każdym jest coś co potrzebne jest w drugim, więc jeden idzie na dawcę.

Hmmmmmmm...nawet nie wiem co pisać bo jeżdżę tym czymś dopiero 1 dzień i szczerze mówiąc, to jestem trochę w szoku :o
Wczoraj miałem mieszane uczucia jak je przywoziłem bo ten legalnie jeżdżący stracił moc i nawet TIR-y mnie wyprzedzały - jak ktoś jeździł skuterem, to wie o czym mówię...dzisiaj usterkę usunąłem (spadła rura od intercoolera) i cieszyłem się jak dziecko - to zapie**ala!!!
To jest w ogóle jakiś wynalazek - 3 cylindrowy silnik, który razem ze skrzynią, klimą, turbiną i intercoolerem mieści się z tyłu pod bagażnikem, a wygląda jak napęd do profesjonalnej kosiarki, a nie do samochodu - Fiat 126p miał większy napęd :)
Ogólnie autko lekkie, z zewnątrz małe, ale o dziwo w środku jest w ciul miejsca...jak przesunę fotel do tyłu, to mogę spokojnie nogi wyprostować, a do bagażnika wrzucić jeszcze ze cztery transportery piwa! ...wszystko dookoła ładnie widać, no i parkować można w poprzek miejsc parkingowych :P ...jest niestety głośno i sztywno, ale radio dobrze gra!

...a na koniec najważniejsze - od wczoraj zrobiłem już ze 200 kilometrów i cały czas mam prawie tyle samo paliwa w baku!!!

No to na razie tyle...idę jeździć :mrgreen:
Obrazek
Gregg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez tomchuck » 24 kwi 2018, o 19:10

To do tego drugiego trzeba włożyć silnik od yamahy R1 i będzie fajny gokart :D
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 314
Auto: Fto i Diamante

Postprzez Gregg » 24 kwi 2018, o 20:17

Nieeee...ten drugi do off-roadu!

btw...okazuje się, że w tych wózkach ABS i kontrolę trakcji też zamontowali ;)
Obrazek
Gregg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez zubrin » 24 kwi 2018, o 20:44

gdzie ty je znalazłes? oddaj jednego :D
KREDYTY SAMOCHODOWE, GOTÓWKOWE, UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 157
Auto: Colt CA4A

Postprzez eddie19 » wczoraj, o 13:38

Rozdawali :lol:
I taka ciekawostka, dwa na lawetę się nie mieszczą :( :torba:
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
ObrazekObrazek
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 218
Auto: Szara myszka <3 + Ruda DA
Województwo: Śląskie

Poprzednia strona

Powrót do Nasze inne auta

Powrót do Strona główna forum