W koncu jest !!!! po 3 tyg ping ponga z Agencja celna wyglada bardzo ladnie, jedynie filtr wymaga odswiezenia poczatkowo mialem pomysl zeby go przemalowac proszkowo na czerwono ale chyba jednak zostanie w oryginalnym kolorze
Kilka dni temu wyleciała lubryfikacja a na jej miejsce pojawił sie dotrysk benzyny. W sumie nie planowałem tego ale ze zbiorniczek z lubryfikacją zaczał gdzies przeciekac i syfic mi wentylator i osłony to trafiłem do gazownika, który zasugerował, że lepszym rozwiązaniem będzie dotrysk benzyny niż lubryfikacja, która w jego odczuciu jest zbędna. Po zmianie wszystko zostało dostrojone podczas jazdy. Zapewne wzrośnie zużycie benzyny ale mam nadzieje ze krzywdy Sajonowi nie zrobie tym zabiegiem
W końcu udało mi się umyć Sciona, do tego wpadł na lakier nowy wosk polecany przez wiele osób czyli Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Colour Wax. Lakier wygląda naprawdę fajnie po nalozeniu przynajmniej mi sie podoba nawet ladne odbicie
Czas na zakupy w Jułesej Dużym fartem udało mi sie zakupic kolektor wydechowy DC Sports za uwaga................................. 99 centów Kolektor jest w bdb kondycji, a sprzedający dorzucił jeszcze sonde OEM Denso i korek oleju TRD w oryginale Nowy taki kolektor to koszt ok 300$ (pokryty jakąś warsta ceramicznąz tego co wyczytałema stronie producenta) wiec zakup życia
Do tego pojawią się również na pokładzie listwy akcesoryjne
No i osłona silnika bo jedna z moich obecnych jest mocno poszarpana (koszt w Polszy-ponad 350 zł... w Stanach-28$ )
Mlawa, czy może wpadniesz kiedyś na spot? Ja też ostatnio bylem Avensisem a Twój to prawie toyota. Chętnie bym się zapoznał z tym autem, ale może bardziej na wiosnę.
w sumie pare razy miałem do Was zawitac na spota jak jeszcze miałem Miski jakos nie wyszło nigdy chetnie wpadne przy okazji nie mam prblemu z tym ze to prawie Toyota na spoty Hondy tez jezdze
Paczka dotarła. Listwy genialnie wygladaja, kolektor musze odswiezyc ale tez mu nic kompletnie nie dolega Zbieram teraz reszte gratów do wydechu i wpadnie przelot na 2,25
Jakby ktoś potrzebował to mam 2 hydroshieldy Injena na sprzedaż
Dziś miałem chwilę żeby wypróbować nową przyssawkę do kamerki chciałem zobaczyć jak brzmi wydech jeszcze przed wrzuceniem pełnego przelotu. Myślę, że całkiem przyjemnie na tą chwilę brzmi, mam nadzieje, że nie będzie za głośno po zmianie Chwilami to faktycznie przypomina dźwiękiem Infiniti G35 taka mała namiastka
Porobiłem trochę aktualnych zdjęć w lepszej jakości Obecnie Sajon jest na sprzedaż, bo mam nieco zobowiązań finansowych. Cena 22 tys. tak jak stoi jakby ktoś był zainteresowany.