Mam na imię Łukasz, mam 27 lat i od pół roku wożę się Colcikiem 2007 CZ5 1.1 (Motion).
Kupiłem go za 17 000 zł z uszkodzonym przednim nadkolem i drzwiami od strony kierowcy (poduchy całe). Przebieg 19 000 km. Remont mnie wyszedł koło 4 000 zł.
Gdyby nie ta cena i koszty remontów to nie wiem czy bym się skusił na ten samochód ze względu na słaby silnik.
Samochód jest wyposażony w:
-radio mp3
-automatyczne światła
-automatyczne wycieraczki
-czujnk pasów
-ABS
-2 poduchy + 2 kurtyny
-przyciemniane lampy i szyby (fabrycznie)
-pełna elektryka
-alumy 16" / 205 / 45 (fabryczne)
-klima (w schowku tez)
Więc chyba pełna opcja.
Poniżej parę zdjęć:
Byłem pewniem że jak zasiąde za sterami Colta który ma o 100 KM mniej niż Eclipse (Jestem również członkiem Mitsubishi Eclipse Klub Polska) to będzie dla mnie cios poniżej pasa, i prawde mówiąc miło się rozczarowałem.
Wbrew pozorom 75 konny Coolcik bardzo ładnie sie zbiera. od 0-100 moze 2-3 s dłużej niż duzo mocniejszy Eclipse. gożej juz wypada powyżej prędkości 100Km/h
Silnik jest bardzo ekonomiczny i elastyczny, kładąc cegłe na pedale gazu ciężko przekroczyć spalanie 7l/100 Km. Jedyną wadą jest dzwięk jaki wydaje. Pracuje jak pralka
w koncu tu 3 cylindrowa jednostka, więc trzeba do tego przywyknąć.
Bardzo dobrze sprawuje się w czasie wyprzedzania i lepiej niż Eclipse (z dużo wyższą prędkością) wchodzi w ostre zakręty.
Poniżej kilka fotek Eclipsa.
Pozdrawiam wszystkich.