przez gajor » środa, 9 lis 2011, 11:44
[quote="kucyk"][quote="gajor"]P.S. zajefajnie wyszły te czarne, matowe pasy... Sam je robiłeś, czy fachowiec :??? To są naklejki, czy lakier :???[/quote]
Miałem kupić pasy z winylu i sam nalepić, ale stwierdziłem, że równo i bez purchli nie dam rady.
Pojechałem do zaprzyjaźnionej firmy robiącej reklamy i pięknie wycieli i nalepili.[/quote]
Dobrze zrobiłeś, bo maska i dach, to pan Pikuś, natomiast z tyłem za**bać się idzie, bo powierzchnia jest wielopłaszczyznowa i z linijką nie wytrasujesz, bo wyjdzie fala. Trzeba trasować na oko, patrzeć z daleka i poprawiać tak, żeby pasowało. Pół dnia kombinowałem a i tak przy samym dachu wyszedł mi stożek w związku z czym na samym dachu nie naklejałem. Planowałem ściągnąć pasy i na nowo przyciąć i przykleić, ale wiesz, jak to jest z planowaniem... Może w przyszłym roku się wezmę, bo krawędzie tylnych są trochę sponiewierane piaskiem i myjką ciśnieniową. Kto wie, czy nie polakieruję tych pasów, bo to trwalsze i w sumie mniej roboty ;)))) Nie wiem, czy zimówki zakładasz i na jakie fele... gdybyś zakładał na 15", to odradzam rozmiar opony 185/55/15... Za wąska na taki power i małosympatycznie w zakrętach się zachowuje. Sugerował bym przynajmniej 195/55/15, mimo, że o parę milimetrów średnica koła większa się robi. Wymieniałeś może żarówki reflwktora :??? Jeśli nie, to mała instrukcja:
żarówki H7 wsadzone są na wcisk; w gnieździe żąrówki są 3 sprężynki zatrzaskowe. Żarówkę trzeba wytaśtać razem ze złączką, tak mojtając na boki, wtedy ładnie puści. Jak wyciągniesz najpierw złączkę, to zapomnij o wyciągnięciu bez zdejmowania koła ;)))) Przy wsadzaniu nowej żarówki musisz dokładnie wycelować i patrzeć, czy bańka żarówki nie wyłazi poza osłonkę, co nagminnie się zdarza z uwagi na te cholerne zatrzaski asymetryczne.. Oczywiście - żarówki wymieniasz od strony nadkola. Uważaj przy wsadzaniu zaślepki w nadkole, czy oba zatrzaski wskoczyły w swoje miejsce. jak zgubisz tą klapkę, to jesteś około stówy lżejszy ;))))