Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

koconmus CZ3

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Postprzez Terminus » poniedziałek, 5 sty 2009, 15:37

Jeszcze nie, chciałem, ale co kogo posadzę ze stoperem to mi się modlić zaczyna zamiast mierzyć.
Jest dobrze, będzie dobrzej!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Prowokacja to sens życia...
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez Kleju » poniedziałek, 5 sty 2009, 20:24

Cóż... był już zdizwiony kierowca 3 litrowego Jaguara (czarnego), był jeden zdziwiony w Astrze OPC...

Dobrze ze napisales "zdziwiony" a nie objechany, bo chyba bym nie uwierzyl ze colt objezdza te auta Obrazek
Ale z autopsji wiem ze czerwone sa szybsze Obrazek Mr. Green" (ale czarne maja klase Obrazek )
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem
Kleju
Administrator
Administrator

Auto: 4G92 Mivec

Postprzez looq » wtorek, 6 sty 2009, 16:59

Nie wiem jak, z czarnym, ale z niebieskim to na pewno by przegrał Obrazek
Klubowicz CZx

Postprzez mr.bean » czwartek, 8 sty 2009, 20:54

mówią na mieścię, że to czarne prowadzą, a czerwone to tania podrobka sportowych samochodów marki ferrari;), o niebieskich też mają swoje zdanie;)... ale ja tylko tak słyszałem. Witam wszystkich poza tym, jestem tu nowy;)
mr.bean

Postprzez hugoboss91 » czwartek, 8 sty 2009, 21:32

Widze że kupiłeś tego troche nowszego colciaka z dokładką na tłumik Obrazek fajnie sie prezentuje a jak brzmią te 4 cylindry w bestii ? Obrazek
hugoboss91

Postprzez Terminus » piątek, 9 sty 2009, 09:49

Z tego co widziałem w specyfikacji to CZ3 (trzy drzwiowy) miał mieć "sportowy" wizerunek, jest wyraźnie twardszy i ma ową nakładkę na tłumik.

Jak brzmi?? jak powinien, przy niskich obrotach prawie nie słychać, a jak nakarmisz koniki to taki trochę gwizd jak z bolida F1.

Bardzo lubię ten samochodzik, więc mogę być nie obiektywny.

CO do podrób Ferrari, to figa, bo zasada jedynie czerwonego koloru w Ferrari już nie obowiązuje, te czarne to po kolorze pewnie Fordy T z 1911 roku, tylko buda po klepaniu z przystanku autobusowego, co??

No dobra, bez urazy, ja po prostu mam cofkę do czarnego koloru, źle mi się kojarzy.

Pozdrawiam bez względu na barwę nadwozia.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez hugoboss91 » niedziela, 11 sty 2009, 11:01

Dokładka od roku 2006 czy 2007 jest już w każdym modelu taka sama. Jak ja kupowałem colta w 2004r. to były dokładki, dużo lepsze dokładki od tych, tylko że od silnika 1300 i w 1500 w CZ i CZ3. W 1.1 nie było wtedy dokładki Obrazek Sad" ale teraz juz jest ;D szkoda tylko że Mitsubishi wprowadziło facelifting takiego genialnego autka.. Teraz on nie wygląda tak jak nasze CZ'tki..
hugoboss91

Postprzez Caro » niedziela, 11 sty 2009, 17:16

Zgadza się, już paru się nacięło na światłach. Mam czarnego Colta a o dziwo też jest szybki.
Caro
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Terminus » poniedziałek, 12 sty 2009, 10:13

Zgadzam się, czarne i niebieskie też są szybkie, ale nie tak szybkie jak czerwone, czerwony lakier mniejszy opór powietrza ma.
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez Terminus » piątek, 8 paź 2010, 11:49

Wpadło mi do łba żeby sobie zmienić zderzak z przodu na taki z CZT/CZC
Obrazek
Problem w tym że rzadko występują i trza by w operację wliczyć koszt lakierowania. Macie może pojecie ile taki pacykowanie wyjdzie?? ewentualnie czy da się to dobrze zrobić samemu czy się tylko człowiek naszarpie i nawdycha świństw??
Ostatnio edytowano piątek, 8 paź 2010, 11:49 przez Terminus, łącznie edytowano 1 raz
Terminus
Moderator
Moderator

Szewskiej pasji można dostać!

Postprzez Terminus » poniedziałek, 26 mar 2012, 10:30

Jako że zaczęło mi drgać lewe lustro, wczoraj zapałałem pragnieniem dokręcenia, lewe drzwi były kiedyś rozbierane przez serwis (AllianzAuto - autoryzowany Mitsubishi) przy naprawie blacharskiej, może czegoś nie dokręcili i... okazało się że gwint śruby dolnej jest zerwany, górny też nie wiele lepiej trzyma....

Szlag mnie trafia, lista tego co zepsuł serwis w moim samochodzie (mam go od nowości) wygląda tak:
1. poprzyklejane śmieci lakierem bezbarwnym po pierwsze stłuczce (baba mi go potłukła na parkingu...) - polerowali, poprawili, odpuściłem....
2. po zmianie żarówek w przednich reflektorach (pierwszy raz nie umiałem sam tego zrobić) źle założyli zaślepkę w nadkolu, koszt 70zł - nauczyłem się wymieniać żarówki sam...
3. po przeglądzie nie dokręcili mi korka spustu oleju.... dobrze że zaglądłem pod spód przez przypadek. Pytałem ich potem czy to jakaś nowa zależność konstrukcyjna w nowych silnikach, bo ja ostatnio miałem Wartburga i tam się dokręcało, a nawet wymieniało podkładkę miedzianą pod korkiem, taki uszczelniacz... no cóż jestem tak stary że jeszcze socjalizm pamiętam.
4. po drugiej naprawie blacharskiej (nawet nie wiem kto go urządził) uszkodzony alarm (wycie w przypadkowych momentach, zabezpieczenie samochodu PRZED WŁAŚCICIELEM!).
5. po drugiej naprawie blacharskiej - zerwane gwinty lewego lustra... jeszcze nie wiem ile mnie to wyniesie, jak się wpienię to przykleję.

LUDZISKA!! TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD FABRYCZNEGO SERWISU MITSUBISHI. CENY Z ORBITY Z "FACHOWCE" ŻE CHYBA WIEJSKI KOWAL ZROBI TO LEPIEJ! a jak zepsuje tak samo to jest nadzieja że taniej!
Terminus
Moderator
Moderator

Re: koconmus CZ3

Postprzez ozzy89 » poniedziałek, 26 mar 2012, 16:49

chyba mają zbyt wielu klientów i idą na ilość, a nie jakość... Może czas spróbować w konkurencyjnym ASO ?
Obrazek
ozzy89
Klubowicz
Klubowicz

Auto: CA4A Malibu

Postprzez Terminus » poniedziałek, 26 mar 2012, 19:49

Od dwòch lat przestałem jeździć do aso, ale zaczynam się bać co jeszcze odkryję. ..
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez gajor » piątek, 13 kwi 2012, 12:12

Terminus napisał(a):Od dwòch lat przestałem jeździć do aso, ale zaczynam się bać co jeszcze odkryję. ..

Jak MUSIAŁEM jeździć na przegląd do ASO, to miałem ten komfort, że mogłem być przy Miśce i patrzeć, co serwisant (nie piszę mechanik) zamierza... I było tylko: nie rusz, zostaw to, nie grzeb tutaj... Pozwalałem jedynie na zmianę oleju i sprawdzenie oleju w skrzynce z biegami. Teraz jeżdżę tylko raz do roku na kontrolę lakieru(gwarancja na perforację), ale i tak chyba przestanę, bo za każdą wizytę 80 zł kasują. Jak przez 6 lat parchy się nie pokazały, to się nie pokażą. Dowiedziałem się też, że gwarancja nie obejmuje parchów, tylko dopiero jak dziura się zrobi. Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że z zawodu jestem także mechanikiem samochodowym, tylko że ostatnio niepraktykującym. Swoją drogą, to czytając o tych fuszerach na Twoi autku poczynionych przez ASO śmiem zaryzykować stwierdzenie, że więksi gamonie, to chyba pracują tylko w Feuvercie ;))) Kumpel tam pojechał audicą na wymianę paska wieloklinowego i w efekcie kosztowało go to przeszło 3 tysiące złotych i teraz z nimi się procesuje.
Pozdruuuuffka ;))), także dla Twojej Miśki ;)))
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
a gajor bez ćmika - się czuje jak *upa ;)))
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Auto: Colt CZT

Poprzednia strona

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50