Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Grasshopper - Colt CZ3

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Postprzez Grasshopper » piątek, 16 sty 2009, 23:31

table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" align="center"> looq napisał: pytanko, jak się sprawdza ta antenka jeśli chodzi o CB ?

Moim zdaniem świetnie. Przy zaletach jakie posiada (nie rzucająca się w oczy dla złodziei, nie sprawiająca problemów przy każdym wjeździe do garażu) wady wydają się być mikroskopijne. W zasadzie jedyna jaką zauważyłem, to taka, że inni kierowcy nie wiedzą, że mam CB i nie mówią na przykład o nie włączonych światełkach Obrazek .

Co do zasięgu.... bo pewnie to pytanie jest najbardziej nurtujące - udało mi się z kolegą spokojnie porozmawiać w dość zabudowanym terenie na odległość 11 km w linii prostej (wg. Automapy), a z dużymi szumami, ale wciąż zrozumiale na 18 km. Jako, że mieszkam na Śląsku to takie wyniki są dla mnie jak najbardziej zadowalające. Jeżeli chodzi o ogólną sprawność antenki to myślę, że spokojnie mógłbym ją porównać do Sirio AS100 (1 metr). Pamiętajmy, że jest to antena helikalna, więc cała jej długość to jedna cewka w zasadzie, więc mimo, że antena nie jest długa to w porównaniu do magnesówki o tej samej długości jest lepsza moim zdaniem. Na koniec wspomnę jeszcze, że antena w dziurce ma lepszą masę, niż taka, której magnes masę łapie pojemnościowo.

Ocena anteny przy moich zastosowaniach - 6/6

Pozdrawiam Obrazek
Grasshopper
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez andrbach » czwartek, 23 lip 2009, 18:19

Witam,
autko wygląda super. Twoja praca na pewno nie poszła na marne.
Mam pytanie, czy lotkę kupiłeś u dilera? Jeśli nie, to gdzie można taką
kupić? Jak ją montowałeś na śruby, czy kleiłeś?
andrbach
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez emzet » poniedziałek, 23 sie 2010, 17:53

Witam, fura prezentuje się wspaniale :-) mi się marzy taki czarny colt ale w wersji CZT. Może kiedyś się dorobie :-P
emzet
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Realistka » czwartek, 30 wrz 2010, 18:32

fajne autko, zapraszam na nasze co miesięczne spotkania :)
Pozdrawiam. Kasia
Obrazek
Życie - to sztuka wyciągania wystarczających wniosków z niewystarczających przesłanek.
Realistka
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50