Moim zdaniem świetnie. Przy zaletach jakie posiada (nie rzucająca się w oczy dla złodziei, nie sprawiająca problemów przy każdym wjeździe do garażu) wady wydają się być mikroskopijne. W zasadzie jedyna jaką zauważyłem, to taka, że inni kierowcy nie wiedzą, że mam CB i nie mówią na przykład o nie włączonych światełkach
Co do zasięgu.... bo pewnie to pytanie jest najbardziej nurtujące - udało mi się z kolegą spokojnie porozmawiać w dość zabudowanym terenie na odległość 11 km w linii prostej (wg. Automapy), a z dużymi szumami, ale wciąż zrozumiale na 18 km. Jako, że mieszkam na Śląsku to takie wyniki są dla mnie jak najbardziej zadowalające. Jeżeli chodzi o ogólną sprawność antenki to myślę, że spokojnie mógłbym ją porównać do Sirio AS100 (1 metr). Pamiętajmy, że jest to antena helikalna, więc cała jej długość to jedna cewka w zasadzie, więc mimo, że antena nie jest długa to w porównaniu do magnesówki o tej samej długości jest lepsza moim zdaniem. Na koniec wspomnę jeszcze, że antena w dziurce ma lepszą masę, niż taka, której magnes masę łapie pojemnościowo.
Ocena anteny przy moich zastosowaniach - 6/6
Pozdrawiam