Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Dj Sebuś

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Dj Sebuś

Postprzez djsebus » sobota, 9 paź 2010, 19:19

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dj Sebuś, czyli po prostu Sebuś ;)

Byłem już tutaj kiedyś zarejestrowany jaki hugoboss_91. Mam, a raczej miałem Colta CZ5 :( rok 2004, silnik 1124 cm3, wersja wyposażenia podstawowa. Byłem posiadaczem Colta od roku 2004, dokładnie 12 czerwiec, aż do dnia 13 września 2010 :( Oczywiście sprawcą mojego wypadku był Golf 3 ... ZNIENAWIDZONY SAMOCHÓD ! ;( Samochód prawdopodobnie będzie szedł do kasacji... ;( Umieszczam niżej zdjęcia mojego kochanego colcika ;( Nawet nie wiecie ile rozpaczałem po tym wypadku... Traktowałem ten samochód jak moje własne włosy na głowie! ;( w przeciągu 2 miesięcy wakacyjnych zrobiłem nim ponad 15tyś. km... Jest to dla mnie cios w plecy nożem albo raczej tasakiem...
~ 12 czerwiec 2004r.
[*] 13 wrzesień 2010r.
Załączniki
20080101162.jpg
20080101162.jpg (775.65 KiB) Przeglądane 48 razy
20080101163.jpg
20080101163.jpg (622.7 KiB) Przeglądane 42 razy
20080101166.jpg
20080101166.jpg (480.19 KiB) Przeglądane 42 razy
DSC00032.jpg
DSC00032.jpg (1.35 MiB) Przeglądane 43 razy
Nowy folder (3).jpg
Nowy folder (3).jpg (1.16 MiB) Przeglądane 53 razy
Ostatnio edytowano sobota, 9 paź 2010, 19:19 przez djsebus, łącznie edytowano 1 raz
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez misiekwwl » sobota, 9 paź 2010, 19:28

djsebus napisał(a): Samochód prawdopodobnie będzie szedł do kasacji...
naprawie

pewnie wróci po napawie na nasze drogi o innego własciciela :-?
takie polskie realia :-?

szkoda colcika oczywiście.

djsebus napisał(a):Oczywiście sprawcą mojego wypadku był Golf 3 ... ZNIENAWIDZONY SAMOCHÓD

a co by innegio tego na naszych drogach jeździ tyle że to było do przewidzenia :-P
Ostatnio edytowano poniedziałek, 11 paź 2010, 08:45 przez misiekwwl, łącznie edytowano 1 raz
>>MISIEKWWL<<

Mowa jest srebrem, a milczenie owiec :P
Obrazek
misiekwwl
Moderator
Moderator

Postprzez djsebus » sobota, 9 paź 2010, 19:35

Ale co jest najlepsze? Pan z (#@%$64^%$) golfa III uciekł.... Wyjechał mi z prędkością 100 km/h z zakrętu a żeby nie mieć czołowego to zjechałem na trawnik, ściągało mnie wtedy od razy do 4 m rowu i na drzewa, kontra wyjechałem i zaciepało mi tyłem, wtedy zauważyłem 2 dziewczynki czy jakieś 2 bardzo młode osoby, kontra w prawo i ręczny i modliłem sie, żeby nikomu nic sie nie stało... Przy prędkości 50 km/h wleciałem w ten betonowy murek trzymający płot będąc w górze jakieś 15 cm nad ziemią... teraz już wiecie i widzicie że colty są wytrzymałe! Ja to wiem, i wiem jedno... Następnym samochodem będzie też Colt, ale wersja CZT. Nic mnie nie powstrzyma, żeby tym razem spełnić moje marzenia o Colcie z małym " dopalaczem " pod maską. <3
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez niczyj » sobota, 9 paź 2010, 20:35

Szkoda colcika. Gościa, ktory Ci wjechał to tylko na suchą gałąź :twisted:
motocykl i colt, są narzędziami buntu, przeciwko tym wszystkim normalnym, za nic mających takich jak my
niczyj
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez djsebus » sobota, 9 paź 2010, 21:22

Ja bym powiedział, żeby go po prostu przejechać tym jego golfikiem ... ehh jestem miesiąc bez samochodu.. to jest piekło ! i mój colcik który został przez takiego !@#%^^ zniszczony...
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez djsebus » czwartek, 27 sty 2011, 02:04

Witajcie!
Długo mnie tu nie było, lecz zmieni sie to już dziś. Czemu? Odpowiedź prosta. Mój Colt wrócił do życia! Po 4 miesiącach samoczynnych napraw w garażu przy pomocy znajomych mechaników, udało nam sie go odbudować !
Dodaje dzisiaj tylko jedno zdjęcie, nie miałem kiedy robić. Jestem tak szczęśliwy, że nawet zdjęć nie robie :D W sumie już dzisiaj postaram sie go elegancko umyć i porobie pare zdjęć ;) A także z samego rana zaczynam metodą prób i błędów, zrobić car audio! Z tego co czytałem na forum, pare osób pytało sie jak to zrobić, przy fabrycznym radiu. Niestety, każde fabryczne radio Colta, nawet te z odtwarzaczem CD/MP3, nie ma wejścia na CHINCH. Jest na to sposób, ale całą relacje fotograficzną krok po kroku dodam, jeżeli będzie taka możliwość, w części forum CAR AUDIO & CB. Nie mogłem dzisiaj dodać nowego tematu w tym dziale, możliwe że troche zaniedbałem forum, ale wybaczcie, siedzenie od 17 do 23 codziennie przez 4 miesiące robi swoje. Więc jeżeli jest możliwość, prosze o pozwolenie na nowy temat w dziale CAR AUDIO & CB .
Dj Sebuś, pozdrawiam :)

[ Dodano: 2011-01-27, 02:09 ]
Dobra, już mam :D
A więc ja i mój Colt zaczynamy działać wspólnymi siłami na forum coltmania :)
Teraz zaczynam nowy temat w dziale CAR AUDIO & CB, więc zapraszam.
Załączniki
20101203208.jpg
20101203208.jpg (424.11 KiB) Przeglądane 46 razy
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Kampi » czwartek, 27 sty 2011, 02:16

Bardzo się cieszę że jednak udało że zreanimować Colcika.
Gratuluje zapału - widać że jesteś prawdziwym COLTMANIAKIEM i że nie odpuszczasz łatwo!

Mam nadzieje że będziesz już stałym bywalcem forum i będziesz się udzielać także towarzysko w naszym klubie.
SPOTOWY/ZLOTOWY TELEFON ALARMOWY: 504 - 707 - 282

Dołącz do: COLTMANIA Worldwide Team

CHRONICZNY BRAK CZASU... ;|
Kampi
Administrator
Administrator

Auto: CJ4A

Postprzez djsebus » czwartek, 27 sty 2011, 03:56

Udało sie, tak! A najbardziej satysfakcjonuje mnie, że robiłem je sam od początku do końca. Jakoś nie ufam warsztatom samochodowym.

Nie mogłem odpuścić tak łatwo! To by było za proste! Teraz wiem, że została w Colcie mała cząstka mnie, bo odbudowałem małego chachora ;)

Bede stałbym bywalcem, i na forum i oczywiście towarzysko również. To będzie dla mnie i dla mojego Colta zaszczyt, poznać inne Colty i ich właścicieli. :)

A tak nawiasem, pierwsza część raportu z budowy car audio & colt już napisana w dziale technicznym/ car audio & cb jest już ukończona. :) na wieczór myśle że będzie już raport końcowy napisany, krok po kroku, kabelek po kabelku ;)
Do zobaczenia na wieczór!
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez misiekwwl » czwartek, 27 sty 2011, 13:37

fajnie że colt powrócił na drogi

nie masz zdjęć z etapami wykonywanej pracy ??
>>MISIEKWWL<<

Mowa jest srebrem, a milczenie owiec :P
Obrazek
misiekwwl
Moderator
Moderator

Postprzez djsebus » czwartek, 27 sty 2011, 14:11

Miałem wszystkie zdjęcia począwszy od wypadku, po wycinacie ćwiartki i malowanie, aż do wyjazdu z warsztatu, ale je straciłem... Zrzuciłem zdjęcia na komputer, na drugi dzień nie miałem nic już na komputerze, bo w nocy prądu nie było... :( A aparat miałem od kolegi, który usunął zdjęcia z karty :(
djsebus
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Odzyskiwanie fotek

Postprzez henry » poniedziałek, 31 sty 2011, 19:12

Może sprawdź taki darmowy programik z netu do odzyskiwania fotek -Digital Image Recovery,ja korzystałem z niego parę razy i naprawdę działa
Pozdro
henry
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez kubeku » wtorek, 1 lut 2011, 14:59

Ojjj nie ładnie dostał :-( [/code]
kubeku
Prawie Coltmaniak ;)

Postprzez djsebus » wtorek, 1 lut 2011, 16:12

Niestety, nic to nie dało, bo format całego kompa musiałem mieć... :(
djsebus
Klubowicz CZx