| Uwaga! |
|---|
|
Forum wzbogacone o nową funkcjonalność! Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie: Klubowicze i ich auta Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość. Schizo |
marceliszpak napisał(a):Rozpiętość cenowa jest olbrzymia, od kilkudziesięciu złotych do ponad tysiąca za jeden wskaźnik+czujnik.
Markowe to np: Defi, STRI, Greddy.

krzpie37 napisał(a):Witam. Długo już zamierzam zamontować 3 zegary / wskaźniki (temperatura oleju, temperatura wody, temperatura spalin) we wnęce pod radiem. Wybrałem zegary z serii firmy : "AutoGauge SM PEAK" mają one średnice 52 mm, więc spokojnie się zmieszcząChce kupić zegary z podświetleniem biały + zielony, ustawienia dokonuje się przez odpowiednie podłączenie przewodów, np. do świateł, aby po ich włączeniu kolor zmieniał się z białego na zielony
Moim zdaniem fajna opcja. Zielone podświetlenie będzie pasował do podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów, w moim przypadku też do podświetlenia radia
Po niżej zamieszczam link do aukcji, jednego ze wskaźnika który chce założyć :
http://allegro.pl/wskaznik-temperatury- ... 19388.html
też się czaję na zegary z tej firmy, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego natchnienia, co kupić prócz wskaźnika turbiny; najchętniej temp. oleju, ale nie mam jeszcze koncepcji zasadzenia czujnika. Podstawka redukcyjna pod filtr oleju odpada, bo wtedy filtr oleju wystawać będzie ok. 20 mm poniżej miski olejowej i przy jeżdżeniu po garbusach osiedlowych może być kucha. Zasadzić te zegary chcę bezpośrednio na desce rozdzielczej, bo szkoda mi schowka pod radiem, a na lewym słupku też odpada, bo wtedy wypadało by wyłączyć poduszkę. Poza tym chciałbym wziąć taki zegar do łapy przed kupnem, a do Sulejówka jak na razie, to mi nie po drodze.
krzpie37 napisał(a):gajor napisał(a):Witamteż się czaję na zegary z tej firmy, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego natchnienia, co kupić prócz wskaźnika turbiny; najchętniej temp. oleju, ale nie mam jeszcze koncepcji zasadzenia czujnika. Podstawka redukcyjna pod filtr oleju odpada, bo wtedy filtr oleju wystawać będzie ok. 20 mm poniżej miski olejowej i przy jeżdżeniu po garbusach osiedlowych może być kucha. Zasadzić te zegary chcę bezpośrednio na desce rozdzielczej, bo szkoda mi schowka pod radiem, a na lewym słupku też odpada, bo wtedy wypadało by wyłączyć poduszkę. Poza tym chciałbym wziąć taki zegar do łapy przed kupnem, a do Sulejówka jak na razie, to mi nie po drodze.
. A do montażu czujnika to najprawdopodobniej wybiorę adapter (podstawkę) pod filtr oleju, z doświadczeń moich znajomych to tylko trzeba pilnować czy po założeniu tego adaptera nie kapie olej a tak to jest okey
Pozdrawiam.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości