Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Czy ktoś z was zakładał dodatkowe zegarki ?

wyposażenie, kokpit, ogrzewanie, fotele, uszczelki, pasy...

Czy ktoś z was zakładał dodatkowe zegarki ?

Postprzez novy » sobota, 31 gru 2011, 10:59

Oczywiście wiadomo że Colty i sprawy temp. Cieczy itp. Brak , Czy ktoś z was zakładał lub ma założone dodatkowe zegarki. Jeśli tak to gdzie kupywaliście i ile mniej więcej pi razy drzwi koszty. Dzięki z góry za odp.
novy
COLTMANIAK

Re: Czy ktoś z was zakładał dodatkowe zegarki ?

Postprzez Lisekk » sobota, 31 gru 2011, 11:46

ja bede montowal :) mnie moje 3 zegary kosztowaly cos okolo 1200 zl :). Dopiero bede zakladal w lutym:)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Lisekk
COLTMANIAK

Postprzez novy » sobota, 31 gru 2011, 12:02

Czyli założenie jednego ok. 400 trzeba liczyć mnie tylko interesuje cieczy i tak w lewym rogu go umieścić jak gościu z grecji na filmiku na you tube fajnie to ma zrobione może widziałeś. Jak założysz to napisz czy wszystko gra, dopiero po wakacjach chce w przyszłym roku to założyć.
novy
COLTMANIAK

Postprzez marceliszpak » sobota, 31 gru 2011, 13:04

Rozpiętość cenowa jest olbrzymia, od kilkudziesięciu złotych do ponad tysiąca za jeden wskaźnik+czujnik.
Markowe to np: Defi, STRI, Greddy.
marceliszpak
COLTMANIAK

Postprzez Lisekk » sobota, 31 gru 2011, 13:41

ja zakladam pod radiem :)... i w tedy mieszcza sie tam 52 :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Lisekk
COLTMANIAK

Postprzez Kleju » sobota, 31 gru 2011, 15:33

marceliszpak napisał(a):Rozpiętość cenowa jest olbrzymia, od kilkudziesięciu złotych do ponad tysiąca za jeden wskaźnik+czujnik.
Markowe to np: Defi, STRI, Greddy.

Dokładnie, wszystko zależy jakiej firmy sobie upatrzysz. Ale trzeba uważać na podróbki... Już sprzedają DEFI style :/

Ja mam DEPO Racing ( http://www.deporacing.com/ ) za 3 zegary 52mm (temp oleju z warningiem, ciśnienie oleju, voltomierz) dałem w granicach 350-400zł. I jestem z nich zadowolony.

I tak jak ktoś pisał, wchodzą w standardowe miejsce din, czyli np wnęka na radio.

Podłączyć też spokojnie można samemu. Jedno popołudnie roboty.
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem
Kleju
Administrator
Administrator

Auto: 4G92 Mivec

Postprzez novy » poniedziałek, 2 sty 2012, 18:03

Dzięki, mówisz że te Defi podrabiają , to trzeba mówisz uważać na tę firmę.
novy
COLTMANIAK

Postprzez krzpie37 » poniedziałek, 2 sty 2012, 18:28

Witam. Długo już zamierzam zamontować 3 zegary / wskaźniki (temperatura oleju, temperatura wody, temperatura spalin) we wnęce pod radiem. Wybrałem zegary z serii firmy : "AutoGauge SM PEAK" mają one średnice 52 mm, więc spokojnie się zmieszczą :) Chce kupić zegary z podświetleniem biały + zielony, ustawienia dokonuje się przez odpowiednie podłączenie przewodów, np. do świateł, aby po ich włączeniu kolor zmieniał się z białego na zielony :) Moim zdaniem fajna opcja. Zielone podświetlenie będzie pasował do podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów, w moim przypadku też do podświetlenia radia :) Po niżej zamieszczam link do aukcji, jednego ze wskaźnika który chce założyć :

http://allegro.pl/wskaznik-temperatury- ... 19388.html
krzpie37
Prawie Coltmaniak ;)

Postprzez marceliszpak » poniedziałek, 2 sty 2012, 20:02

Te , które wybrałeś podobno mają bardzo dobry stosunek cena/jakość.
Wiele osób je chwali, choć nie brak też skrajnie krytycznych opinii.
Nie używałem ich osobiście - to zasłyszane głosy z internetu.
marceliszpak
COLTMANIAK

Postprzez gajor » wtorek, 3 sty 2012, 10:45

krzpie37 napisał(a):Witam. Długo już zamierzam zamontować 3 zegary / wskaźniki (temperatura oleju, temperatura wody, temperatura spalin) we wnęce pod radiem. Wybrałem zegary z serii firmy : "AutoGauge SM PEAK" mają one średnice 52 mm, więc spokojnie się zmieszczą :) Chce kupić zegary z podświetleniem biały + zielony, ustawienia dokonuje się przez odpowiednie podłączenie przewodów, np. do świateł, aby po ich włączeniu kolor zmieniał się z białego na zielony :) Moim zdaniem fajna opcja. Zielone podświetlenie będzie pasował do podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów, w moim przypadku też do podświetlenia radia :) Po niżej zamieszczam link do aukcji, jednego ze wskaźnika który chce założyć :

http://allegro.pl/wskaznik-temperatury- ... 19388.html

Witam ;))) też się czaję na zegary z tej firmy, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego natchnienia, co kupić prócz wskaźnika turbiny; najchętniej temp. oleju, ale nie mam jeszcze koncepcji zasadzenia czujnika. Podstawka redukcyjna pod filtr oleju odpada, bo wtedy filtr oleju wystawać będzie ok. 20 mm poniżej miski olejowej i przy jeżdżeniu po garbusach osiedlowych może być kucha. Zasadzić te zegary chcę bezpośrednio na desce rozdzielczej, bo szkoda mi schowka pod radiem, a na lewym słupku też odpada, bo wtedy wypadało by wyłączyć poduszkę. Poza tym chciałbym wziąć taki zegar do łapy przed kupnem, a do Sulejówka jak na razie, to mi nie po drodze.
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
a gajor bez ćmika - się czuje jak *upa ;)))
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Auto: Colt CZT

Postprzez novy » wtorek, 3 sty 2012, 13:19

Wskaznik temperatury wody AutoGauge SM PEAK TuNiNg

dzięki za link dośc ciekawe te zegarki musze przyznać :)
novy
COLTMANIAK

Postprzez krzpie37 » środa, 11 sty 2012, 01:03

krzpie37 napisał(a):
gajor napisał(a):Witam ;))) też się czaję na zegary z tej firmy, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego natchnienia, co kupić prócz wskaźnika turbiny; najchętniej temp. oleju, ale nie mam jeszcze koncepcji zasadzenia czujnika. Podstawka redukcyjna pod filtr oleju odpada, bo wtedy filtr oleju wystawać będzie ok. 20 mm poniżej miski olejowej i przy jeżdżeniu po garbusach osiedlowych może być kucha. Zasadzić te zegary chcę bezpośrednio na desce rozdzielczej, bo szkoda mi schowka pod radiem, a na lewym słupku też odpada, bo wtedy wypadało by wyłączyć poduszkę. Poza tym chciałbym wziąć taki zegar do łapy przed kupnem, a do Sulejówka jak na razie, to mi nie po drodze.

Kolega owe wskaźniki ma założone w VW polo - G40 i jest z nich bardzo zadowolony. Twierdzi, że są warte swojej ceny, widziałem je podczas pracy i robią wrażenie, skala pomiaru jest bardzo czytelna, pokazują największe wychylenie wskazówki (zapamiętuje najwyższą zmierzoną wartość, którą można odczytać za pomocą przycisku na wskaźniku) ;) Jeśli będę je montował to tylko w miejsce obecnego schowka pod radiem, rzadko kiedy go używam ;)). A do montażu czujnika to najprawdopodobniej wybiorę adapter (podstawkę) pod filtr oleju, z doświadczeń moich znajomych to tylko trzeba pilnować czy po założeniu tego adaptera nie kapie olej a tak to jest okey ;)) Pozdrawiam.
krzpie37
Prawie Coltmaniak ;)

Powrót do WNĘTRZE