Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

colt czt chcę kupić

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

colt czt chcę kupić

Postprzez donio » niedziela, 18 gru 2011, 19:34

Na początku chcę wszystkich powitać. Jestem nowy na tym forum. Szukam dobrego, nie skatowanego colta czt. Mało jest takich samochodów na naszym rynku. Jedynego całego znalazłem w Częstochowie. Czy ktoś zna może to auto. Pozdrawiam i dziekuję z góry za pomoc.
Ps. Czy ktoś wie czy są jakieś problemy techniczne z coltami czt. Jak jest z dostępnością części? Jakie są ceny czści? Czy są już zamienniki?
donio
Zaczyna się udzielać...

Re: colt czt chcę kupić

Postprzez gajor » wtorek, 27 gru 2011, 09:44

Ile chcesz wydać na to auto :??? Problemów technicznych z tym autem nie ma, materiały eksploatacyjne są w zamiennikach(klocki, tarcze, filtry, sondy lambda i inne paskudztwo elektroniczne), części oryginalne - nie ma problemu z dostępnością, co najwyżej za nietypowymi trzeba poczekać. CZT-ką jeżdżę już 5 lat i jak dotychczas po 60 tysiącach km wymieniałem tylko tarcze hamulcowe(nie licząć klocków i filtrów, oraz żarówek w reflektorach) Tarcze oczywiście zamienniki, bo oryginały megawryj drogie i do *upy(praktycznie po 30 tysiącach do wymiany). Jedyną upierdliwoscią techniczną jest wymiana oleju - zalecana co 10 tys. km. Świeczki są dość drogie(NGK irydowe), ale wymianę zaleca się co 90 tys. km. Po 60 tysiącach nie widać śladów zuzycia.
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
a gajor bez ćmika - się czuje jak *upa ;)))
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Auto: Colt CZT

Postprzez novy » wtorek, 27 gru 2011, 19:53

Oczywiście że są problemy np z częściami , swój rozrząd do CZT ściągałem z hiszpani w 7 dni miałem , w Krakowie w mitsu czekałbym 30 dni na części. No ale można iść i wszystko wcześniej zamówić nie czekać.Auto bez awaryjne rozrząd co 130 tyś się robi , ja zrobiłem przy 90 tyś , wszystko wymieniam w nim wcześniej nie czekam. Ogólnie polecam auto jeśli kupisz od kogoś kto dba i ma niemiecki charakter do pielęgnacji aut.
novy
COLTMANIAK

Postprzez kojomedal » sobota, 31 gru 2011, 14:02

kolego to mój czt jest na sprzedaż,jak masz jakieś pytania to pisz co cie interesuje
kojomedal
COLTMANIAK

Postprzez misiekwwl » sobota, 31 gru 2011, 18:54

novy a nie masz tam łańcuszka rozrządu ??
>>MISIEKWWL<<

Mowa jest srebrem, a milczenie owiec :P
Obrazek
misiekwwl
Moderator
Moderator

Postprzez kojomedal » sobota, 31 gru 2011, 20:15

w 4g15 turbo jest pasek,i cały zestaw skf kosztuje 600 zł,po co serwis?
kojomedal
COLTMANIAK

Postprzez novy » poniedziałek, 2 sty 2012, 17:54

w turbo jest rozrząd w tym że kilku fazowy ,wymieniałem cały nie sam pasek 1500zł ( z hiszpani ściagałem all częśc, oryginały).w serwisie u nas nie było by szybciej niż 30 dni) z Hiszpani miałem w 7dni , oczywiście świeczki K/N i olej jak to przy okazji lepiej wszystko wymienić filtry itp, itd. w cz3 mam łańcuch
novy
COLTMANIAK

Postprzez kojomedal » poniedziałek, 2 sty 2012, 20:09

Wiadomo jak się części w serwisie zamawia to się ma 100% przebitki,ja się dowiadywałem to cały komplet skf z rabatem 600 zł w Inter Carsie,chyba że mnie Pan w sklepie źle poinformował?
kojomedal
COLTMANIAK

Postprzez gajor » wtorek, 3 sty 2012, 11:55

novy napisał(a):w turbo jest rozrząd w tym że kilku fazowy ,wymieniałem cały nie sam pasek 1500zł ( z hiszpani ściagałem all częśc, oryginały).w serwisie u nas nie było by szybciej niż 30 dni) z Hiszpani miałem w 7dni , oczywiście świeczki K/N i olej jak to przy okazji lepiej wszystko wymienić filtry itp, itd. w cz3 mam łańcuch

mam pytanko: udało Ci się wymienić rozrząd bez opuszczania silnika :??? Jesli tak, to masz ręce ginekologa ;))))
Drugie pytanko: zimmeringi też są w zestawie, który targałeś z Hiszpanii :???
Jesteś poewien, że świeczki K&N :???
Ja zasadziłem wkład filtra K&N i silnik zaczął lepiej oddychać z wolnych obrotów :)))) Chociaż jeszcze lepsze są sportowe wkłady Cosworta, cena ok 40% większa niż K&N. W temacie świeczek, to ja jednak najbardziej sobie cenię NGK
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Postprzez novy » wtorek, 3 sty 2012, 13:08

:) gajor może nie za dobrze mnie zrozumiałeś, nie jestem mechanikiem :) tak w ogóle to pracuje w prosektorium fakt rączki mam zwinne.

Ale :) nie mam pojęcia jak oni to składali , cały zestaw był zamawiany rolki 2x tak mi się wydaje, pasek,napinacze chyba jak dobrze pamiętam ,pompa wody , filtry wszystkie ,świece jakieś lepsze chyba jedna 150zł jak dobrze pamiętam, jeszcze turbo sprężarka była sprawdzana,olej ,płyny wszystkie podolewał coś jeszcze było ale nie pamiętam, wiem że 1500zł + robocizna chyba 600zł robiłem to u prywatnego znajomego. W mitsubishi 3200zł z robocizną by wyszło to samo wszystko ,tutaj wyszło mi 2100. I to nie są zamienniki założone żadne.
novy
COLTMANIAK

Postprzez kojomedal » wtorek, 3 sty 2012, 15:22

a tak z ciekawości ten org kto robi?jakiej produkcji?a co do pompy wody to chyba wymienia się przy 2 wymianie?
kojomedal
COLTMANIAK

Postprzez gajor » środa, 4 sty 2012, 12:55

novy napisał(a)::) gajor może nie za dobrze mnie zrozumiałeś, nie jestem mechanikiem :) tak w ogóle to pracuje w prosektorium fakt rączki mam zwinne.

Ale :) nie mam pojęcia jak oni to składali , cały zestaw był zamawiany rolki 2x tak mi się wydaje, pasek,napinacze chyba jak dobrze pamiętam ,pompa wody , filtry wszystkie ,świece jakieś lepsze chyba jedna 150zł jak dobrze pamiętam, jeszcze turbo sprężarka była sprawdzana,olej ,płyny wszystkie podolewał coś jeszcze było ale nie pamiętam, wiem że 1500zł + robocizna chyba 600zł robiłem to u prywatnego znajomego. W mitsubishi 3200zł z robocizną by wyszło to samo wszystko ,tutaj wyszło mi 2100. I to nie są zamienniki założone żadne.

Skoro za świeczkę płaciłeś 150 zł/szt, to pewnościowo są irydowe NGK(w serwisie 168 zł/szt, w hurtowni można wydłubać je za kwotę poniżej stówy/szt). Ja kupiłem na testowanie świeczki Denso(w subarówki fabrycznie wsadzają). Ponoć w Japsowie produkowane, a o połowę tańsze od NGK. jeszce ich nie wkręciłem, bo brakuje mi 25 tysięcy km do zalecanej wymiany. Po 60 tysiącach przerwa na elektrodach nic się nie zwiększyła. Pytałem o te zimmeringi, bo doczytałem się w "nutach" serwisowych, ze zaleca się przy okazji je wymienić, aczkolwiek za bardzo mnie to nie przekonuje. Bo gdyby auto biegało na torze, lub w rajdach, to jeszce rozumiem... Ja niestety jestem mechanikiem i czasem mnie to wkurza, bo za dużo słyszę, czuję, widzę ;))))
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50